Сгъваемите смартфони са пословично скъпи, но Tecno Phantom V Fold, пуснат на пазара по-рано тази година, има доста достъпна опция. А сега Tecno се подготвя за пускането на подобен телефон, който вероятно ще носи същата стойност на достъпна цена.

Тecno Phantom V Fold е един от най-евтините сгъваеми апарати в стил "книга". На цена от около 1100 долара той едва ли е по-скъп от традиционен флагман.

И за да се постигне тази цена, наистина не трябва да се правят никакви жертви.

Phantom V Fold е със здрава конструкция - от матовата метална рамка до пантите. Когато отворите устройството, пантата лесно се отваря, за да разкрие 7.85-инчов 120 Hz дисплей, който има невидима гънка в горната част.

Хардуерът на Phantom V Fold наистина вдъхва увереност, че може да съществува "по-бюджетно" сгъваемо устройство, но софтуерът определено е мястото, където апаратът изостава. HiOS на Tecno е тежък Android скин, който не е особено приятен за използване. Има някои готини функции, като например възможността за стартиране на приложения в плаващи прозорци и поставяне на "тих" режим на таймер, но има и други неща, които са разочароващи при ежедневна употреба, като например разделянето на лентата с известия и бързите настройки на две отделни части.

Снимка: Tecno

Виж още: Концептуалният телефон Phantom Ultimate на Tecno е фалшивият навиващ се модел от мечтите ви