Samsung Electronics Co., Ltd. представи Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23, слагайки начало на нова ера в премиум изживяванията с телефоните Galaxy. Най-епичната камера на Samsung Galaxy дава на потребителите повече свобода да изразяват своята креативност, като например заснемане на Nightography видеоклипове като на кино благодарение на трансформиращ изкуствен интелект. Технологията Snapdragon® 8 Gen 2 за Galaxy мобилни устройства представлява бъдещето на гейминг възможностите на смартфон. Днес тези технологии са вече тук – висока гейминг производителност, подкрепена от ексклузивни подобрения на чипсета, станали възможни чрез тясното сътрудничество на Samsung с Qualcomm. Иновациите на серията Galaxy S23, които задават стандартите, се побират в удивителен дизайн, в синхрон с ангажираността на Samsung в политиките за устойчивост чрез повече компоненти, създадени от рециклирани материали във всеки смартфон Galaxy.

„Най-въздействащата технология се измерва не само с възможностите, които отваря пред хората днес, но и с това как допринася за по-добро бъдеще. Цялата серия Galaxy S23 задава стандартите за надеждно премиум смартфон изживяване. Нашата мисия е да предложим нов стандарт за върхова производителност, като обединим силата на устойчивите иновации с грижата за околната среда“, коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител „Мобилни потребителски изживявания“ в компанията. 

Samsung Galaxy камера с повече мегапиксели и разширени опции за изразяване на креативността, денем и нощем

Galaxy S23 Ultra улеснява любителите на фотографията независимо от нивото на уменията им и съдържанието, което заснемат. Той предлага най-модерната камера на Galaxy, пригодена за почти всякакви условия на светлината и проектирана да улавя невероятни детайли. Новите възможности за Nightography (нощна фотография) трансформират начина, по който серията Galaxy S оптимизира снимки и видеоклипове в най-разнообразните условия на заобикалящото пространство. Заснемане на изпълнение на любима песен на концерт, селфи пред аквариума или заснемане на групова снимка на приятели на вечеря – каквато и да е сцената, изображенията и видеоклиповете са ясни. Визуалният шум, който обикновено вреди на изображенията при слаба осветеност, се коригира от нов алгоритъм за обработка на сигнала на изображението (ISP), задвижван от изкуствен интелект, който подобрява детайлите на обекта и цветовия тон.

Galaxy S23 Ultra е първият Galaxy телефон, който може да се похвали със значително оптимизиран Adaptive Pixel 200MP сензор за улавяне на епични моменти с невероятна прецизност. Той използва технология за групиране на пиксели, за да поддържа няколко нива на обработка с висока разделителна способност наведнъж. И тъй като селфи камерите са по-важни от всякога за начина, по който общуваме днес, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23 въвеждат бърз автофокус и първата Galaxy Super HDR селфи камера, която нараства от 30 fps на 60 fps с цел значително по-точни изображения и видеоклипове – резултат от предната камера.

На потребители, които искат да разполагат с контрол и гъвкавост в творческия процес, серията Galaxy S23 предлага набор от инструменти, които отличават всяко фотографско изживяване. Приложението Expert RAWi, достъпно изключително за Galaxy, позволява заснемане и редактиране на изображения в стил DSLR в RAW и JPEG – не е необходимо обемисто оборудване за камера. Потребителите могат да експериментират с приложението Multi-Exposure photo art или да заснемат Млечния път с настройките на Astrophoto, а след като свалят Expert RAW на своя Galaxy S23, могат да се възползват от всичките му възможности директно от Samsung камера приложението на устройството. Междувременно новите възможности за увеличение и отдалечаване на приложението Camera Controller в серията Galaxy Watch5 позволяват на потребителите да заснемат перфектна кадрирана снимка направо от китката си.

Допълнителните подобрения на камерата включват:

  • При слаба осветеност, в близък план или в ситуации, които обикновено биха създали замъгляване, изображенията на Galaxy S23 Ultra са прецизни с двойна оптична стабилизация на изображението (OIS) от всеки ъгъл.
  • Снимките и видеото представят зашеметяващо ниво на детайлите благодарение на сензора Adaptive Pixelii от второ поколение на Galaxy и актуализираната технология за групиране на пиксели на Samsung за Galaxy S23 Ultra – сега с 200 MP, 50 MP и 12 MP.
  • Видеоклиповете все повече постигат качество като на кино благодарение на опции за 8K видеозаснемане при 30 кадъра в секунда с по-широк ъгъл.
  • Усъвършенстван изкуствен интелект, фокусиран върху обекта на заснемане, анализира всеки детайл в кадъра, дори до дребни черти на лицето като коса и очи, за да отрази внимателно динамичните характеристики на човека.
  • Новата функция за 360 Audio Recording на Galaxy Buds2 Pro създава многоизмерен звук за още по-добро аудио-визуално изживяване.

В Galaxy S23+ и Galaxy S23 емблематичната камера на Galaxy е оптимизирана. Контурният корпус на камерите е премахнат и това е нова ера в познатия дизайн на Galaxy, който кара цялата серия да се откроява.

Премиум производителност, която проправя път за бъдещето на мобилните игри

Както за създателите на съдържание, така и за геймърите стремежът да се надхвърлят границите на възможното изисква технология, която надминава очакванията. Заедно Qualcomm и Samsung оптимизираха работата с Galaxy с чисто новата Snapdragon® 8 Gen 2 мобилна платформа за Galaxy - най-мощната и ефективна платформа досега в Galaxy с най-бързия Snapdragon до момента. Междувременно в Galaxy S23 Ultra 5000 mAh батерия захранва подобрената система от камери (в сравнение с Galaxy S22 Ultra), без това да увеличава размера на смартфона.

Новата разработка на микроархитектурата на процесора подсилва възможностите за обработка на серията Galaxy S23 с около 30% повече в сравнение с Galaxy S22. Заснемането на впечатляващи снимки в среда с недостатъчно светлина изисква трилион калкулации в секунда, така че архитектурата на високоефективния невронен процесор на Samsung бе оптимизирана с 49%, за да балансира производителността и мощността, използвайки AI алгоритъм, за да помогне на потребителите да заснемат епични снимки и видеа. Едно от най-впечатляващите подобрения в серията Galaxy S23 е оптимизираният графичен процесор, който е с 41% по-бърз в сравнение с Galaxy S22 серията.

С поглед към бъдещето и възможностите за върхова дигитална реалистичност Galaxy S23 Ultra идва с готовност да поддържа проследяване на лъчите в реално време, тъй като мобилните игри все повече се превръщат в мейнстрийм. Потребителите ще могат да се насладят на значително по-реалистично изобразяване на сцени благодарение на технологията, която симулира и проследява всеки лъч светлина. Освен това технологията за охлаждане на изпаренията Galaxy’s Vapor Chamber вече е по-голяма и е във всеки модел от серията Galaxy S23. Така се гарантира, че при гейминг маратон няма да има неприятни изживявания.

Цялата тази мощност стои в основата на 6.8-инчовия дисплей на Ultra с намалени заобляния, за да се създаде по-голяма и по-плоска повърхност и да се постигне най-доброто и най-ярко визуално изживяване на смартфон Samsung Galaxy. Уникалната функция за подобрен комфорт на Samsung Galaxy позволява на потребителите да регулират цветовите тонове и нивата на контраст, намалявайки напрежението за очите от времето пред екрана през нощта. Vision Booster сега се настройва на три нива на осветление вместо на две, за да предотвратява яркостта и отблясъците на дневна светлина.

Създадени с мисъл за планетата

Серията Galaxy S23 вдига летвата в първокласните технологии, да обогатява живота на хората и да помага за опазването на планетата. От представянето на серията Galaxy S22 устройствата Galaxy идват с все повече рециклирани материали – от 6 вътрешни компонента в Galaxy S22 Ultra до 12 вътрешни и външни компонента в Galaxy S23 Ultra. Galaxy S23 серията идва с още повече рециклирани материали от всеки друг Galaxy до момента, включително рециклиран алуминий и рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса, произведена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат (PET).

Новата серия S е първата, която предлага Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 за повишена издръжливост при дългосрочна употреба и проектирана със средно 22% рециклирано съдържание. Всеки смартфон Galaxy S23 идва в кутия с нов дизайн, направена от 100% рециклирана хартия.

Със серията Galaxy S23 Samsung прави още крачки в посока минимизиране въздействието си върху околната среда, без да прави компромис с качеството и естетиката. Серията Galaxy S23 е сертифицирана по UL ECOLOGO®, което означава, че продуктът е сертифициран по стандарт за намалено въздействие върху околната среда.

За потребители, които искат да удължат живота на своето устройство, първокласното изживяване на серията Galaxy S23 може да се поддържа през годините с четири поколения обновления на операционната система и пет години актуализации на сигурността. За да гарантират по-дълъг живот на смартфона си, потребителите могат също така да използват различни програми като Samsung Care+, услуга за поддръжка при случайни щети, ремонти и др.

Удобна за потребителите система за сигурност и поверителност при всяко персонализирано изживяване

При индивидуалните потребителски изживявания със серията Galaxy сигурността на данните е в основата. Всеки смартфон идва с цялостната защита на Samsung Knox, която получи още сертификати от частни и държавни институции – повече от всяко друго мобилно устройство, платформа или решение на пазара. Менюто за управление на сигурност и поверителност на Galaxy дава на потребителите пълна представа за това кой има достъп до техните данни и как се използват. Само с един поглед е лесно да видиш дали личните данни са изложени на риск и потребителите получават индикация за промяна на настройките за по-сигурно изживяване. Потребителите могат също така да решат точно кои приложения и програми да получат достъп до техните данни и как могат да бъдат използвани.

За допълнителна сигурност Knox Vault, който беше представен за първи път в серията Galaxy S22, защитава критична информация в серията Galaxy S23, като я изолира от останалата част на устройството, включително операционната система, за допълнителна защита срещу уязвимости.

Повече свобода и свързаност в ежедневието

В основата на премиум изживяването на серията Galaxy S е безкомпромисната иновация на Ultra. Mощта и творческите възможности на Samsung Galaxy Ultra не се ограничават до смартфоните. С чисто новия Galaxy Book3 Ultra и Galaxy Tab S8 Ultra потребителите вече могат да имат свързана, Ultra екосистема.

С всеки модел от серията Galaxy S свързаните изживявания в екосистемата се надграждат.  Multi controlxii, който свързва функционалността на мишката и клавиатурата между Galaxy PC и Tablet, сега вече обхваща Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23 за максимална гъвкавост между устройствата. Подобрените функции за работа с текст улесняват копирането и поставянето като URL адреси от едно устройство на друго. На Galaxy S23 Ultra Google Meet, съчетан със Samsung Notes и вградения S Pen, сега правят видеоразговорите още по-лесни и удобни, а съвместимостта в екосистемата е гарантирана. С Live Share всички участници вече могат едновременно да редактират документ от своите устройства, вместо да гледат на споделен екран.

Наличност и предварителни поръчки

Серията Galaxy S23 е налична в България в четири вдъхновени от природата матови цвята: Мистично черно, Естествен памук, Горско зелено и Нежна лавандула.   

Смартфоните от серията Galaxy S23 ще бъдат налични за продажба от 17.02.23 г. В периода 01.02–16.02.23 г. в сила е кампания за предварителни поръчки, която дава възможност на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената на устройство с по-ниската, както и да се възползват от ранна доставка преди 10 февруари и 200 лв. е-ваучер за отстъпка от цената. Или иначе казано: S23 Ultra 512GB на цената на S23 Ultra 256GB, S23+ 512GB на цената на S23+ 256GB, S23 256GB на цената на S23 128GB.

Препоръчителните цени на устойствата в България започват от 1899 лв. за Galaxy S23 128GB, 1999 лв. за Galaxy S23 256GB, 2349 лв. за Galaxy S23+ 256GB, 2599 лв. за Galaxy S23+ 512GB, 2749 за Galaxy S23 Ultra 256GB, 2999 лв. за Galaxy S23 Ultra 512GB и 3599 лв. за Galaxy S23 Ultra 1TB.  

Пълните условия на кампанията можете да откриете тук.

Снимки: Samsung