След броени часове Apple ще представи серията си iPhone 15 на специално събитие, така че не бива да се изненадваме, че ще се появят множество изтичания на информация, и докато някои от тях се очаква да бъдат правдоподобни, други имат съвсем различна цел. Очаквано, слуховете застигнаха перископната камера с увеличение на iPhone 15 Pro Max, който ще бъде единственият модел в тазгодишната линия, който ще се доставя с това подобрение.

Китайска продуктова страница с етикет iPhone 15 Pro Max е качена под формата на изображение от потребителя fenibook. Въпреки че текстът е представен на друг език, спецификациите са лесни за проверка, като се твърди, че перископната камера е с размер на сензора 1/1.9 инча, което я прави по-голяма от 1/3.5-инчовия телефото модул, присъстващ в миналогодишния iPhone 14 Pro Max.

Виждаме и позната стойност по отношение f/2.8, въпреки че фокусното разстояние се увеличава до 85 мм в сравнение със 77 мм при сегашния флагман на Apple. При използване на Google Lens обаче в машинния превод се чете, че блендата е "намалена до 6 мм, за да се появят деликатно знаците". Тясната бленда би уловила по-малко светлина, което води до "по-зърнесто" изображение, така че можем да предположим, че преводът не е точен.

Тъй като iPhone 15 Pro Max е първият модел на Apple с перископичен обектив, максималното поддържано ниво на увеличение не е споменато в изображението, а ние смятаме, че този аспект е една от най-важните и силни страни на iPhone и е необходимо да бъде споменат заедно с останалите подробности. За щастие в предишен доклад се посочваше, че iPhone 15 Pro Max ще има максимален лимит на оптичното увеличение от 6x в сравнение с 3x при iPhone 14 Pro Max, така че очакваме с нетърпение да видим това подобрение и да потвърдим дали е вярно или не.

Що се отнася до подробностите за спецификацията на перископната камера, интуицията ни подсказва, че информацията е твърде схематична, за да я разглеждаме като легитимна, така че препоръчваме на читателите ни да приемат всички тези данни с леко недоверие.

Снимка: Apple

Виж още: Вижте цените в САЩ на всички модели iPhone 15 според прогнозите на анализатор