За тазгодишния Хелоуин бутиковата компания Caviar представя колекцията UFO от луксозни, специално изработени дизайни за iPhone 15 Pro и Pro Max, в които са използвани материали от Космоса. По-точно фрагменти от метеорита Мърчисън, съдържащи аминокиселини (градивните елементи на живота във Вселената).

В изработката са използвани фрагменти от метеорита Мърчисън, в който учените откриват 15 аминокиселини от Kосмоса. Самият метеорит вероятно е на 7 млрд. години, което е с 4.54 млрд. години повече от Земята и Слънчевата система, което го прави най-стария материал, намиращ се в момента на Земята.

Посоченият материал е част от така наречения дизайн на шасито Alien, но задната част всъщност изобразява Predator - двете кино чудовища от прочутата поредица.

Компанията допълва Alien с още два варианта, също на космическа тематика - Astral и Starship. Първият показва изображение на Вселената, а другият е вдъхновен от космически кораб. За тези дизайни Caviar е използвала метеорити от Луната и Марс, 24-каратово злато, авиационен титан и неръждаема стомана.

Тези специално изработени iPhone 15 Pro и Pro Max ще ви струват 9000 долара всеки.

Снимка: Caviar

Виж още: AI роди несъществуващо чудовище от свой кошмар

 

Тагове: