Toyota пусна снимки на три модела, които ще покаже на автосалона в Париж. За първи път ще бъдат показани новите модели Urban Cruiser и iQ, а наред с тях ще присъства и новата генерация на Avensis.

Toyota показа снимки на новия Avensis, във варианти седан и комби, от които ясно се вижда, че дизайнът е дело на студиото ED2, което се намира във Франция. Третата генерация на успешния модел гарантира много високо качество, динамично управление и много комфорт.

Японският гигант потвърди, че е обърнато много голямо внимание на активната и пасивната безопасност, като са добавени асистент за конрол на управлението и стабилността (VSC+), адаптивни предни фарове (AFS) и система за предотвартяване на удар PCS.

Световен дебют ще направи и радикалната градска кола на Toyota iQ. Макар и по-къс от три метра, мъникът ще може да вози до четирима човека комфортно и сигурно със скорост до 160 км/ч. Благодарение на иновативен дизайн, в интериора е спестено максимално много полезно пространство, а напредналите технологии на двигателя гарантират нисък разход на гориво и малко количество отделяни вредни емисии.

Третата премиера ще е на Urban Cruiser, който е снабден с 1,4-литров дизелов D-4D двигател и система за задвижване на четирите колела AWD, пише агенция Speed-Press.

Тагове: