Изглежда, че въпреки постоянните прокобни прогнози Twitter все още има сили да се крепи над водата. Социалната мрежа представи актуални финансови резултати, които са по-добри от очакваното - както като приходи, така и като потребители.

Компанията е спечелила 61 милиона долара - спад от предишния успех от 91 милиона, но все пак достатъчно добри новини за екипа на базираната в Сан Франциско, който периодично е плашен с безвременен срив.

За първите три месеца на годината Twitter отчита по-голям ръст на потребителите в чужбина, отколкото у дома, като водещ регион за тенденцията се оказа Азия. Компанията вече има 336 милиона месечни активни потребители по света, като през разглежданото тримесечие е добавила нови 6 милиона потребители. Това не е сериозен скок, особено в сравнение с гиганта Facebook, но представлява несъмнен успех за компанията. За сравнение през същото тримесечие на 2017 г. Twitter е имал 327 милиона потребители.

Twitter отчита и повече приходи от реклами върху клипове, които вече заемат близо половината от приходите от продажба на реклама.

Анализаторите обясняват това с добрия прием от рекламодателите в Азия и по света на новите видео реклами на платформата.

Акциите на Twitter поскъпнаха с 12 процента след новината за финансовите резултати, като след това леко поевтиняха до общ ръст от около 5 процента за деня.