Xiaomi представи днес най-новите си AIoT продукти на дългоочакваното глобално лонч събитие в Барселона. Иновативната гама включва Xiaomi Buds 4 Pro, Xiaomi Watch S1 Pro и Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, които обещават да революционизират забавлението.

Xiaomi постави акцент и върху най-новата си серия флагман смартфони – Xiaomi 13 Series. Чрез задълбочено продуктово сътрудничество между Xiaomi и Leica, като част от стратегическото партньорство в технологиите за изображения Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro се стремят да предложат ново фотографско изживяване при смартфоните за своите потребители в целия свят.

С тези изключителни продукти Xiaomi се стреми да трансформира начина, по който хората си взаимодействат с технологиите, предлагайки безпроблемно и още по-завладяващо изживяване за потребителите по целия свят.

Завладяващи във всеки аспект: Xiaomi Buds 4 Pro

Със своите подобрени TWS функции и полиран дизайн най-новите слушалки на Xiaomi осигуряват висококачествено слушане с невероятни звукови детайли. Xiaomi Buds 4 Pro включват технологията LDAC на Sony, която позволява скорост на трансфер на данни до 990 kbps и дълбочина на битовете до 32 бита заедно с Hi-Res Audio Wireless поддръжка. Xiaomi Buds 4 Pro също разполагат с впечатляващи възможности за активно шумопотискане с диапазон до 48 dB, което ефективно изолира потребителите от нежелани смущения. С това те могат наистина да се фокусират дори когато се намират най-натоварената улица, без да се разсейват.

Вградената функция Dimensional audio на Xiaomi Buds 4 Pro разпознава движенията на главата на потребителите и настройва звука според пространственото му позициониране, като гарантира, че всеки аудио детайл е прецизно пресъздаден с реалистичен звук. Освен това вграденият завладяващ звук създава потапящо изживяване със съраунд звук, което прави слушалките перфектно допълнение за любителите на филми, които искат да се насладят на реалистично изживяване при гледане навсякъде и по всяко време.

Xiaomi Buds 4 Pro могат да се похвалят и с впечатляващ живот на батерията, предлагайки до 9 часа непрекъснато слушане с едно зареждане и до впечатляващите 38 часа при използване на кутията за зареждане. Тези слушалки поддържат и безжично зареждане и за да увеличат максимално удобството и ефективността, Xiaomi Buds 4 Pro позволяват на потребителите да превключват безпроблемно между свързани устройства с вградената си функция за сдвояване.

Създадени за стилни потребители, Xiaomi Buds 4 Pro се съхраняват в уникален калъф в стил космическа капсула, а множеството магнити държат слушалките в него и улесняват премахването им с една ръка. Меките изработени от LSR тапи гарантират, че слушалките не се разместват и се предлагат в три размера. Новата функция Intelligent Fit Monitoring позволява на потребителите да намерят перфектното прилягане с максимален комфорт за часове на удоволствие от слушането. Новите слушалки също се предлагат в две цветови опции: Star Gold и Space Black, за истински първокласен вид.

С пускането на пазара на Xiaomi Buds 4 Pro, потребителите вече могат да регулират настройките на звука чрез специалното приложение Xiaomi Earbuds за първи път. Приложението предлага достъп до персонализирани функции като режими ANC, режими на прозрачност, Built-in Dimensional аудио и връзка с две устройства, което позволява на потребителите да персонализират напълно своето слушане според предпочитанията си. Приложението е достъпно за изтегляне от Google Play Store, като предоставя на потребителите пълен контрол върху техните аудио настройки.

Класическа визия: Xiaomi Watch S1 Pro

Xiaomi Watch S1 Pro е олицетворение на перфектната комбинация от класически дизайн и съвременна технология за смарт часовник. Прецизно изработен с помощта на първокласни материали, които излъчват издръжливост и стил, този часовник разполага със забележителен 1.47-инчов AMOLED дисплей, въртящ се корпус и устойчиво на надраскване сапфирено  стъкло, което гарантира дълготрайна функционалност. Предлага се в две различни цветови вариации, включително сребрист корпус с кафява кожена каишка и черен корпус с черна каишка от флуорокаучук, като и двата могат да бъдат персонализирани с над 100 изящни циферблата за всеки вкус. Освен това универсалният щифт за часовник позволява лесна смяна на каишките, подобрявайки още повече практичността на продукта.

Безпроблемната интеграция на унифициран UI дизайн в Xiaomi Watch S1 Pro и оптимизираните анимации подобряват естетиката на интерфейса и плавността на екрана, осигурявайки несравнимо потребителско изживяване. Освен това неговите усъвършенствани възможности за синхронизация елиминират забавянето във времето при получаване на известия между устройствата, осигурявайки гладко и безпроблемно потребителско изживяване. Този часовник разполага и с изскачаща функция за сдвояване, която е ексклузивна за смартфони Xiaomi, което прави сдвояването лесно и опростява процеса на настройка.

Xiaomi Watch S1 Pro проследява информация в реално време за над 100 спортни дейности. За любителите на бягането има и 10 програми, предварително създадени да отговарят на различни фитнес нужди, включително комбинации от бягане/ходене за начинаещи или тренировки, фокусирани върху изгарянето на мазнини/издръжливост, и дори интервални тренировки специално за укрепване на здравето на сърцето и белите дробове. Той също така предлага поредица от данни за тренировка и функции за проследяване на здравето, обхващащи изгорени калории, интензивност на упражненията, проследяване на съня, сърдечен ритъм и проследяване на SpO₂, което позволява на потребителите лесно да наблюдават напредъка в ежедневните си тренировки и здравословното състояние.

Продуктът може да се похвали с дълготраен живот на батерията до 14 дни. Той се зарежда бързо и 10-минутно зареждане ще осигури още 2 дни стандартна употреба. Часовникът е оборудван с мощен високоговорител, а алгоритъм за AI шумопотискане позволява потребителите комуникират гладко и ясно, когато осъществяват Bluetooth® телефонни разговори през часовника. Освен това Xiaomi Watch S1 Pro идва с удобна докинг станция за безжично зареждане, която може да зареди устройството до 100% за 85 минути.

Карайте смело с поглед напред: Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Като първия скутер от Xiaomi, включващ система за двойно окачване, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra предлага невероятно плавно и безопасно каране дори на труден терен. Чрез увеличаване на височината на шасито, заедно с усъвършенствана система за двойно окачване водачите ще придобият по-добра видимост и стабилност дори когато се движат по неравни повърхности. За да се намали рискът от спукване на гума, Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra е оборудван с по-големи устойчиви на пробиване и самоуплътняващи се 10-инчови Xiaomi DuraGel гуми, които гарантират безопасността на водачите и подобряват изживяването при каране.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra е проектиран с впечатляващи подобрени характеристики, позволяващи му да достига скорост до 25 км/ч и може с лекота да изкачва наклони до 25%. Неговите впечатляващи 940 W максимална мощност на мотора и ултра дълготрайна батерия дават на потребителите свободата да пътуват до 70 км, без да се притесняват. Изцяло новият режим S+ ускорява изненадващо бързо за едно вълнуващо и приятно пътуване.

Със здрав, но лек и устойчив на корозия алуминиев корпус новият скутер поддържа максимален капацитет на натоварване до 120 кг. Оборудван с размер на корпуса от 880 см² и удължени дръжки от 490 мм цялостният дизайн на скутера осигурява по-голяма площ за стъпване и по-стабилен захват за удобно каране. Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra също е с класификация за устойчивост IP55.

Xiaomi 13 Series

„Истински съм впечатлен от серията Xiaomi 13 – това действително променя правилата на играта за мен“, споделя Стив Маккъри, световноизвестен фотограф, включен в Международната фотографска зала на славата, първият носител на наградата Leica на Залата на славата и посланик на Leica, който изрази вълнението си от международния дебют на серията Xiaomi 13.

По време на премиерата беше представен и Xiaomi 13 Lite, който предоставя отлични портретни изображения и разширени възможности за фотография за амбициозните млади хора.

Фотография на майсторско ниво със съвместно разработена система от камери на Leica

Всеки аспект от камерата на Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro, от хардуера и качеството на изображението до UI/UX дизайна, е създаден в сътрудничество с Leica, за да предостави професионално фотографско изживяване със смартфон. И двата модела са оборудвани с настройка на тройна камера, включваща оптични лещи на Leica.

Системата на камерата на Xiaomi 13 Pro Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH. покрива фокусни разстояния от 14 мм до 75 мм и се състои от 23 мм широкоъгълна основна камера с ултра голям 1-инчов сензор IMX989, 75 мм телефото камера с „плаващ фокус“, както и 14 мм ултра широкоъгълна камера. За първи път видян при Xiaomi 12S Ultra, сензорът IMX989 е най-големият, вграждан някога в смартфон. С висок динамичен обхват, превъзходни възможности за улавяне на светлина и бързи реакции, големият сензор осигурява цветни изображения с отчетлив контраст и дефинирани текстури, които разкриват всеки фин детайл. Чрез имплементиране на технология за вътрешно фокусиране на ниво DSLR новият 75 мм телеобектив на смартфона използва дизайн на плаваща леща, за да постигне фокусен диапазон от 10 см до безкрайност – идеален за кадриране на зашеметяващи портрети и красиви близки планове.

Междувременно Xiaomi 13 има диапазон на оптично увеличение от 0.6x до 3.2x и също така разполага със 75 мм телефото обектив.

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro предлагат широка гама от опции за подробни настройки на камерата, за да впечатлят както любителите, така и професионалните фотографи. Системата master-lens, софтуерна функция, осигурява голямо фокусно разстояние и дълбочина на рязкост за заснемане на перфектни портрети. Потребителите могат да избират и два различни фотографски стила – Leica Authentic Look и Leica Vibrant Look, предлагащи естетически възможности с изображения, поддържащи точност и умерена наситеност. С привлекателен и лесен за използване потребителски интерфейс други интересни функции включват филтри на Leica, воден знак на Leica и класически звук на затвора на Leica.

С Xiaomi Imaging Engine, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 разполагат с най-силните възможности за изчислителна фотография сред всички флагмани на Xiaomi. Не само скоростта на заснемане на снимки е подобрена, но и възможността устройствата автоматично да фокусират определени обекти в движение с Xiaomi ProFocus, което допълнително подобрява цялостното изживяване с камерата.

Предлагайки страхотна оптимизация на изображението, и двата смартфона позволяват ръчна настройка на параметрите на снимане в професионален режим. Xiaomi 13 Pro поддържа 10-битова RAW DNG Камера и цветни профили, създадени от Adobe, предлагайки на професионалистите по-голямо място за постредактиране в Adobe Photoshop и Adobe Lightroom.

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro са отлични и при заснемането на видео. Като изключителен инструмент за видеооператори на професионално ниво двете устройства позволяват на потребителите да „Създават в Dolby Vision“ с живи цветове, отличен контраст  и богати детайли, да заснемат 4K Ultra Night видеоклипове и предлагат HyperOIS видео стабилизация за заснемане с изключително качество на видеото.

Зашеметяваща скорост + производителност със Snapdragon 8 Gen 2 и надеждност + мощност с Xiaomi Surge

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro се захранват от водещата мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 2 с подобрена графична обработка чрез производителност на GPU и подобрение на енергийната ефективност от съответно 42% и 49% в сравнение с предишното поколение, докато производителността и мощността на процесора са подобрени съответно с 37% и 47%. Тази силна производителност гарантира лекота и бързина при работа със задачи като изчислителна фотография, AI в реално време и игри, като същевременно удължава живота на батерията.

Устройствата също така предлагат Wi-Fi 7 поддръжка с Qualcomm® FastConnectTM 7800 Mobile Connectivity System. Представената High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link технология на Xiaomi 13 Pro позволява множество и едновременни 5 GHz и 6 GHz връзки и е в състояние да реализира свръхвисоки скорости до 5.8 Gbps, заедно с намалено забавяне и страхотна мрежова способност. Xiaomi 13, от друга страна, включва Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link и е в състояние да реализира мрежови скорости до 3.6 Gbps.

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro са оборудвани със система за управление на батерията Xiaomi Surge, която използва собствена разработка на чип за зареждане Surge на Xiaomi за по-дълъг експлоатационен период и подобрено изживяване. Оборудван с батерия от 4500 mAh, с най-висока енергийна способност при същата мощност, Xiaomi 13 лесно ще издържи през целия ден. Той също така поддържа 67 W кабелно турбо зареждане и 50 W безжично турбо зареждане. Междувременно Xiaomi 13 Pro може да се похвали с още по-голяма батерия от 4820 mAh със 120 W HyperCharge, способна да се зареди до 100% само за 19 минути.

Премиум флагман с минималистичен дизайн и най-добър в класа дисплей

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro разполагат с изцяло нов минималистичен дизайн, подчертаващ техните мощни технологични възможности.

Предлаган в класически и завладяващи цветове – Black, White и Flora Green, – Xiaomi 13 притежава стилен дизайн на екрана с плоски ръбове и 2.5D извит дизайн на гърба. Едновременно привлекателен и удобен за хващане, Xiaomi 13 разполага с невероятно съотношение между екран и корпус от 93.3% и 1.61 мм ултратънки рамки, което осигурява невероятно изживяване при гледане, особено за устройство с такъв размер. Оборудван с голям 6.36-инчов FHD+ AMOLED дисплей, Xiaomi 13 гарантира, че съдържанието се показва с първокласна цветова точност и яркост с E6 AMOLED материал при по-ниска консумация на енергия.

Xiaomi 13 Pro, от друга страна, разполага с 3D извит керамичен корпус с плавни линии, които преминават към камерите. Предлага се в два цвята, Ceramic White и Ceramic Black, и също приляга перфектно в дланта. С 120Hz WQHD+ AMOLED дисплей този по-голям 6.73-инчов екран е истинско чудо. Благодарение на същия материал E6 той е в състояние да постигне 1200 нита яркост на цял екран и 1900 нита пикова яркост, да показва точни цветове със своя TrueColor С Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG, както и да поддържа Dolby Atmos®, с което устройството предоставя наистина завладяващо аудиовизуално изживяване.

И двете устройства предлагат устойчивост прах и вода IP6855, което гарантира оптимална защита и спокойствие.

Комбинация от премиум услуги

Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще предложат 3 поколения системни актуализации на Android заедно с 5 години актуализации за сигурност. Потребителите на двете устройства също имат право на до 6 месеца безплатен пробен период както за cloud пространство на Google One до 2 TB, което носи разширено пространство за съхранение на спомени, заснети с професионалната камера, така и за до 6 месеца достъп до YouTube Premium с достъп без реклами в YouTube и приложението YouTube Music. Освен това благодарение на поддръжката на функцията за дигитален автомобилен ключ на Android, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще позволят на потребителите да споделят своите дигитални автомобилни ключове с близки, за да отключват, заключват и запалват колите си.

Освен това потребителите на Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще получат 1 извънгаранционен ремонт без разходи за труд в рамките на първите 12 месеца след покупката. За да подобри допълнително цялостното изживяване след продажба, Xiaomi вече предлага международно гаранционно обслужване на смартфони в над 40 пазара по света. Потребителите на смартфони Xiaomi 13 Pro, които отговарят на гаранционните условия на устройството, могат да се възползват от гаранционното обслужване в световен мащаб при всеки упълномощен сервизен доставчик на Xiaomi. Посетете mi.com за повече подробности.

Xiaomi 13 Lite се гордее с адаптивност с двойни предни камери за любителите на социалните мрежи

Xiaomi 13 Lite е създаден за младите потребители на смартфони, които са запалени по заснемането на уникални селфита, истории и сцени. Оборудван с двойни предни камери и многофункционални софтуерни функции, това устройство е специално проектирано да отговори на техните нужди. Докато 32-мегапикселова предна камера заснема кристално чисти изображения, 8-мегапикселова предна камера помага за предоставянето на допълнителен детайл при дълбочината за естествено изглеждащо боке в автопортретите. Добавяйки стойност за запалените създатели на съдържание в социалните мрежи, устройството също така предлага полезни и забавни функции като Dynamic Framing, което интелигентно разпознава броя на хората в кадъра, автоматично настройва зрителното поле и го увеличава или намалява, минимизирайки изкривяването на селфитата, както и Selfie zoom, Pocket mirror и Xiaomi Selfie Glow – всичко това е проектирано да позволява лесно заснемане на висококачествени селфита и видеоразговори. За да осигури безпрoблемното ежедневно ползване, Xiaomi 13 Lite е оборудван с мощна мобилна платформа Snapdragon® 7 Gen 1, прекрасен 120 Hz AMOLED дисплей, заедно с 67 W възможности за бързо зареждане. Всичко това идва в 7.23 милиметра тънък и 171 грама лек корпус с 4500 mAh батерия, предлагаща несравнимо усещане в ръката, като същевременно поддържа дълготрайна мощност през целия ден.

Цени и наличности

В България смартфоните от серията Xiaomi 13 ще бъдат налични в продажба от 13 март, като специално за българските потребители телефоните от серията ще се предлагат в комплект със смарт гривна.

Xiaomi 13 Pro се предлага в два цвята: Ceramic Black, Ceramic White, и ще бъде наличен във варианта:

12GB+256GB – препоръчителна цена 2549 BGN

Xiaomi 13 се предлага в два цвята: Black, Flora Green, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+256GB – препоръчителна цена 1949 BGN

Xiaomi 13 Lite също се предлага в три цвята: Blue, Pink, Black, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+128GB – препоръчителна цена 999 BGN

Снимки: Xiaomi