Светът на индивидуалните двубои не е бил толкова развълнуван, откакто Мани Пакиао се би с Флойд Мейуедър-младши през 2015 г.: оказва се, че сега има възможност Илон Мъск и Марк Зукърбърг да се бият пред камерата. Милиони биха гледали такъв двубой, ако се съди по вниманието, което идеята за битка между двамата технологични милиардери предизвиква в социалните мрежи.

Всичко започна, когато Мъск реагира на доклад за съперника на Twitter, който Meta подготвя. Очевидно главният продуктов директор на Meta Крис Кокс е заявил, че компанията "е обсъждала с творци и публични личности, които се интересуват от това да имат платформа, която се управлява по разумен начин". Някой му е казал да внимава, защото Зукърбърг вече се занимава с джиу-джицу. "Готов съм за мач в клетката, ако е така", отвърна Мъск. Както съобщава The Verge, Зукърбърг публикува скрийншот от размяната на реплики като история в профила си в Instagram с бележка: "Изпрати ми местоположение".

Зукърбърг тренира бразилско джиу-джицу от около година и усилията му са добре документирани - той дори се състезава в турнир през май и печели златен и сребърен медал. Що се отнася до Мъск, той каза, че има страхотно движение, наречено "моржът", при което просто ляга върху противника и не прави нищо. Предложеното от него място за провеждане на битката? Октагонът на UFC в Лас Вегас.

Тъй като Мъск срещу Зукърбърг ще бъде главното събитие, потребителите предложиха няколко допълнителни мача, които да подгреят титаничния сблъсък Така например Сатя Надела срещу Сундар Пичай би било почти толкова интересно да се види, особено сега, когато Bing най-накрая стана релевантна платформа благодарение на своя чатбот с изкуствен интелект. И още: главният изпълнителен директор на Snap Еван Шпигел и ръководителят на Instagram Адам Мосери, които могат да пренесат съперничеството на своите мобилни услуги в октагона. Тъй като и Мъск, и Зукърбърг търсят начини да монетизират платформите си, умното нещо, което трябва да направят, е да излъчат събитието като платени предавания на живо в Twitter Blue и Meta Verified. Разбира се, това са въображаеми битки, които най-вероятно няма да се случат, но забавлението е на първо място, нали?

Снимка: Unsplash

Виж още: Meta показа инструмент за изкуствен интелект, който позволява да редактирате аудио и да говорите на 6 езика