Слуховете винаги гравитират около предстоящи продукти - или поне онези, които биха зарадвали потребителите в най-голяма степен. Разбира се, винаги има изненади и те често стават причини за технологични дискусии. Но рядко някой обръща внимание на това, което НЕ би трябвало да очакваме. А ние ще направим нашите предположения на база информацията на световните анализатори.  

iPhone SE 4 


Докато преди се говореше, че Apple планира пускането на четвъртото поколение iPhone SE за 2024 г., сега се очаква компанията да пусне устройството през 2025 г. Това значимо надвишава срока от 2 години, но се очаква следващото поколение iPhone SE да се отличава с дизайн, базиран на iPhone 14, OLED дисплей, по-голяма батерия, Action Button, USB-C порт, Face ID и потенциално първия персонализиран 5G клетъчен модем на Apple. 

Сгъваеми iPhone & iPad 


Известно е, че Apple работи по технологията на сгъваемите дисплеи от много години, като е подавала за регистрация множество патенти, свързани с технологията. Но изглежда, че до сгъваемия iPhone или iPad все още има доста време. 
През септември 2020 г. се появиха слухове, че Samsung предоставя на Apple образци на сгъваеми дисплеи за бъдещ сгъваем iPhone, но доскоро нямаше сериозни индикации, че Apple планира да използва въпросната технология. 
През 2021 г. Bloomberg твърди, че Apple е започнала "ранна работа" по iPhone със сгъваем дисплей, но че по това време не се е ангажирала да пусне сгъваемо устройство. Разработката през 2021 г. не е надхвърлила обхвата на дисплея и Apple не е разполагала с пълни прототипи на сгъваемия iPhone. 
Минг-Чи Куо първоначално заяви, че Apple ще представи сгъваем iPhone през 2024 г., но през 2022 г. преразгледа прогнозата си и заяви, че е малко вероятно Apple да представи сгъваем iPhone до 2025 г. или по-късно. Анализаторът на дисплеи Рос Йънг също предположи, че 2025 г. е най-ранната дата, когато можем да видим сгъваем iPhone. 
Очаква се Apple да пусне на пазара сгъваем iPad преди сгъваемия iPhone, но засега се твърди, че компанията е съсредоточена върху разширяването на OLED дисплеите в сериите iPad и Mac и обмисля потенциала за предлагане на сгъваем iPad още по-нататък в бъдещето. 

iMac Pro 


Говори се, че Apple все още работи по модел от висок клас iMac Pro с 32-инчов mini-LED дисплей и по-голям набор от портове. 
Въпреки че през 2021 г. iMac Pro и всички модели iMac, по-големи от 24 инча, ще бъдат спрени, Apple все още планира да пусне значително по-голям и по-мощен модел iMac. 
Въпреки че Марк Гурман от Bloomberg съобщи за възможността машината да бъде пусната в края на 2024 г., 2025 г. може да се окаже по-вероятен срок. Минг-Чи Куо също така заяви, че новият iMac Pro ще бъде пуснат на пазара през 2025 г., така че 24-инчовият iMac може да продължи да бъде единственият настолен компютър "всичко в едно" на Apple, наличен през тази година. 

MicroLED Apple Watch Ultra 
Първото устройство на Apple с microLED дисплей очевидно ще бъде предстоящият модел Apple Watch Ultra, който ще бъде пуснат в края на 2025 или 2026 г. Всъщност Apple може да не актуализира Apple Watch Ultra през 2024 г. и да отложи значителното обновяване на дисплея за следващата година. 
Планът на Apple за въвеждане на microLED дисплей в Apple Watch Ultra е много широко потвърден, като се започне от доклад на анализатора на дисплеи Рос Янг през януари 2023 г. Очаква се microLED дисплеят да бъде с размер 2.12 инча, което е с 10% повече от дисплея на сегашния Apple Watch Ultra. 
Усъвършенстваната технология на дисплея предлага подобрена яркост, възпроизвеждане на цветовете, динамичен обхват, ъгли на видимост и ефективност, като изображенията изглеждат така, сякаш са "нарисувани" върху стъклото на дисплея. Проектът е част от плана на Apple да намали зависимостта си от Samsung като доставчик и същевременно да извлече ползи от собственото си проектиране на дисплеи, подобно на технологията за чипове. 
Докато първоначалните доклади ясно поставяха пускането на microLED Apple Watch Ultra през 2024 г., последните доклади сочат края на 2025 г. или евентуално дори 2026 г. 

AirTag 2 


Производството на второто поколение проследяващо устройство AirTag очевидно трябваше да започне през четвъртото тримесечие на 2024 г., но последната прогноза на анализатора на Apple Минг-Чи Куо твърди, че аксесоарът няма да достигне масово производство и да бъде пуснат на пазара преди 2025 г. 
Според Куо второто поколение AirTag ще бъде част от нова екосистема за пространствени изчисления, която Apple изгражда, като Vision Pro ще служи като ядро за интегриране на други устройства. Новият AirTag вероятно ще включва второто поколение Ultra Wideband чип на Apple, който дебютира в моделите iPhone 15, позволявайки още по-прецизно проследяване на по-големи разстояния. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Прегряване и проблеми с връзката са само част от екстрите, които iOS 17.2.1 носи за вашия iPhone

Тагове: