Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Убедени сме, че ако се интересувате от красив дизайн или самият вие сте дизайнер, вече имате представа какво може да ви даде световноизвестният конкурс A’Design Awards.  Тази дългогодишна инициатива събира всяка година стотици от най-качествените и прекрасни дизайнерски творения от цял свят в… един сайт, един конкурс, едно място. Нашето издателство вече няколко години е партньор на наградите, като се стараем периодично да ви напомняме, че всеки поне веднъж в живота си има шанс да се изяви и да спечели признание на световната сцена, както това вече сториха редица българи.

Смело можем да кажем, че A'Design Award е най-мащабният и специализиран конкурс в най-различни области на дизайна, благодарение на който всяка година стотици дизайнери от цял свят получават адмирации и съвсем реални награди за своите постижения, концепции, продукти и услуги. Получават и възможност да достигнат до очите на хора от цял свят. Организацията на конкурса е толкова добре обмислена и се изпълнява вече години наред като перфектно смазана машина по такъв начин, че вече се е изградила справедлива, етична и конкурентна платформа, която дава възможност за участие на всякакви нива – цели компании, единични дизайнери или пък смели новатори от всякакви области, притежаващи различен опит. Налични са и сериозен брой дисциплини, в които да се конкурират. Наградите гарантирано осигуряват международна и глобална аудитория за всеки победител – място, където да покаже своите успехи и своят талант.

За пореден път каним всеки начинаещ или напреднал дизайнер да не пропуска да участва в тазгодишната надпревара и да номинира своя дизайн тук.

И не забравяйте, че крайният срок за стандартно записване за участие е само след няколко дни - 30 септември! Крайните резултати и победителите ще бъдат обявени публично на 1 май 2023 година, като HiComm ще представи специална статия, посветена на най-добрите дизайнерски творения.

Надяваме се и вие да сте сред тях. Успех!

 

Няколко думи за самите награди и журито с българска следа

Няма как да не се вълнувате от категориите, в които се организира конкурсът, защото, каквато и да е вашата област на интерес, тя ще намери своето място. Организаторите са ги обмислили внимателно и са се получили голям брой най-различни категории, така че всеки от вас лесно да успява да разпознае своята област – без да има каквито и да било притеснения, че тематиката е различна, и да добие нужното самочувствието за себеизява. Категориите от конкурса са точно 100, а това ще рече, че дори да искаме – няма как да ви разкажем в един материал за всяка една от тях. По традиция за HiComm знаете, че най-интересните категории са технологичните, архитектурните, домашният дизайн и обзавеждане, автомобилните и свързаните с транспорта, потребителската и домашна техника, роботите, както и, разбира се, още много други. За да сте по-добре запознати с тях обаче, всички категории можете да разгледате на този линк.

В статиите си през годините вече няколко пъти сме споменавали колко много предимства и предметни стимули получава всеки участник, особено ако е победител в някоя категория от наградите. Ако сте сред стотиците щастливци, които на финала на конкурса ще получат шанс за допълнителна известност, трябва да знаете, че ще се радвате на сериозен брой екстри – участие в изложбата и галавечерята, специален годишник, съдържащ информация за всички победители, възможност за повече публичност и публикуване в различни световни медии, включване в официалната класация, специален сертификат и красивото 3D принтирано лого на A’Design Award. Може би за вас ще е изненада, но ще получите още дори превод и представяне на вашето участие на над 100 езика (разбира се, заради партньорските медии), специално интервю и още много други. Уникалния брой екстри, които ще получите, може да разгледате на този линк.

В годишните награди за сезон 2022–2023 г. съставът на почетното жури вече е набъбнал до бройката 227. Това са най-различни хора, събрани с една цел – да бъдат независими оценители на всички предложени творения и да участват активно в журито, формиращо Международната академия за дизайн. Всички те, разбира се, са различни на възраст, пол и раса професионалисти в областта на дизайна, някои са членове на известни медии, а не липсват и учени! Причината за този звезден набор от различни хора е следната – в основата на наградите за най-добър дизайн (като имаме предвид, че оценката трябва да е честна и да следва обширна методология) е наложително да се представи уважавано жури от експерти, което да оценява всички подадените творби. На него трябва да се има огромно доверие. Затова за поредна година журито се състои само от признати опитни дизайнери, преподаватели, предприемачи, журналисти и издатели, които наистина могат да оценяват и преценяват качествата на дизайна, базирайки се на собствения си опит и специални технически познания. За да няма конфликт на интереси, членовете на журито не трябва да бъдат служители на участващи в конкурса компании! Имайте го предвид. А в стремежа си да създава допълнителна стойност за участниците A’Design Award още от самото си начало са въвели специална процедура за предварителна оценка, помагаща на участниците да получат предварителен анализ за работата си, далеч преди да започнат да участват във финалите на конкурса. Повече информация и снимки за всеки член от журито, включително за хората от България, можете да получите на този линк.

 

Object Splash Proof Partition

by Akira Nakagomi 

Li Beer Packaging

by China Resources Snow Breweries
 

 

 

Oriental Movie Metropolis Theater Exhibition Hall

by Shanxing Gao
 

 

 

X World Clothing

by Mei Pan
 

 

 

Capsule Lighting System

by Sushant Vohra
 

 

 

LoveAmme TailorMade Pro 2 Breast Pump

by Duane Lye Dun Wei
 

 

 

Flowo Typewriter

by Jody Del Bianco
 

 

 

CIFI Nansha Yaoyue Bay Sales Center

by 10 Degrees Design
 

 

 

E390 Electromobile

by AIMA TECHNOLOGY GROUP CO., LTD.
 

 

 

Canairi Indoor Air Quality Monitor

by Hans Augustenborg
 

 

 

Shenzhen Jiangangshan Hill Park Wayfinding Signage System

by updesign