На всички ни се е случвало: важното телефонно обаждане, което очакваме, ни хваща на обществено място, където всички наоколо са потънали в ежедневието си - разбира се, без да се съобразяват с вашите нужди да проведете разговора.

Човекът от другата страна е разочарован. Вие сте разочаровани. Разговорът не върви добре.

Точно за такива ситуации Apple включи в последната актуализация на iOS хубава функция, наречена Voice Isolation (изолиране на гласа) - функция, която е добре описана от името си. По думите на самата компания Apple Voice Isolation дава приоритет на гласа ви и блокира околните шумове.

Тази функция всъщност е налична за FaceTime разговорите от известно време. Новото е, че тя е разширена и за обикновените стари телефонни разговори - което вероятно е по-полезно, ако провеждате много разговори на обществени места.

Ето как да я използвате:

Първо актуализирайте софтуера на телефона

Най-новата версия на iOS към момента е 16.6; Voice Isolation беше въведена още на ниво 16.4, така че ако не сте актуализирали от известно време, сега е моментът.

Както добре знаете, това се случва през Settings > General > Software Update

След това се възползвайте от Контролния център:

Settings > Control Center и изберете Access Within Apps

След като актуализирате телефона си и включите достъпа, просто проведете телефонно обаждане и докато говорите, плъзнете пръст навътре от горния десен ъгъл, за да получите достъп до Контролния център.

Ще забележите бутон с надпис Mic Mode – Standard. Докоснете го и вместо това изберете Voice Isolation.

Ако всичко е наред, функцията трябва да блокира фоновия шум (или поне да го намали значително), като същевременно даде приоритет на гласа ви, така че човекът от другата страна да ви чува по-ясно.

Важно е да се отбележи, че функцията сега ще бъде активирана за всички обаждания, които провеждате, докато не я превключите обратно на Mic Mode - Standard. Така че ако установите, че тя е малко прекалено усърдна, когато говорите в тиха среда, не забравяйте да я превключите обратно на режим Standard, докато отново не се окажете на шумно място.

Снимки: Unsplash

Виж още: Точното име на топ модела от серията iPhone 15 все още е забулено в мистерия

Тагове: