Свикнали сме Apple да бъде негативно настроена към приложения, които използват затворени API-та. Преди известно време компанията не публикува f.lux в App Store, което бе разбираемо, имайки предвид, че iOS приложенията нямат достъп до калибрацията на дисплея. Оказва се, че това не е единствената причина.

В бетата на iOS 9.3 откриваме Night Shift: сходна функционалност, вградената в платформата. Идеята, най-масово разпространена (и очакваща патенти) от f.lux за Mac, PC и Linux, работи относително просто. Доказано е, че синята светлина пречи на съня ни най-много. Това е основната причина редица учени да препоръчват да прекарваме поне половин час, без да гледаме дисплеи преди лягане. F.lux започва да затопля цветовата температура на дисплея на устройството ви постепенно, когато слънцето започне да залязва. Разликата е почти неусетна, тъй като се случва плавно в продължение на часове, но ефектите върху съня се усещат още в първите дни. Night Shift работи идентично с f.lux, но е част от системните настройки.

Заедно с Night Shift, в iOS 9 откриваме възможност за съхраняване на скрити бележки, които се достъпват с пръстов отпечатък. CarPlay включва малки подобрение, а iOS за iPаd има разширени възможности за използване в образователни заведения, включително потребителски профили.

А видяхте ли умните крушки на GE?

Тагове: