Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Часовниците тиктакат неуморно и все повече ни доближават до официалния старт на класирането и разглеждането на подадените за участие дизайнерски творения за тазгодишните награди на A’Design Award. Буквално няколко дни ни делят от „затварянето на официалните врати“, след което подаването на предложения приключва и всичко остава в ръцете на международното жури.

Затова побързайте и изпратете вашите проекти за участие в конкурса, като последвате този линк. Крайният срок за подаване е 31 март! Резултатите и победителите ще бъдат обявени на 1 май 2022 г. – очаквайте специална статия с тях!

Повече информация за организацията, историята, участниците и самите награди можете да получите на следния линк

Какви са придобивките за наградените?

Победителите в A’ Design Award гордо могат да показват своите изключителни наградни трофеи и сертификати за отлични постижения в дизайна, които им осигуряват престиж и експертен статус. Спечелването на A' Design Award дава много предимства и привилегии на наградените участници: комплект на победителите, включващ наградния трофей, годишник, отпечатан сертификат в метална рамка, ръководство за победителите, безплатна покана за галавечеря за двама в церемонията по награждаването, безплатно участие и разпределяне на пространство в изложбата на победителите, безплатни обяви за продажби в SaloneDelDesigner, безплатно използване на услугите DesignMediator, включване в BuySellDesign Network, лицензиране за цял живот на логото на победителите, дизайн на плакати А2 и много други. Ето и още ползи за победителите в A'Design Award & Competition:

Ползи за марки, бизнеси и компании

Ползи за дизайнери, архитекти и художници

Ползи за академичните среди, университетите и институциите

Ползи за държави, търговски организации и неправителствени организации

 

Ползите, които всеки победител получава, са адски много на брой – близо 60! Сред тях са

И още много, много ползи, всички от които можете да намерите тук

Вижте журито, както и лицата на някои щастливи победители

Заявките са оценявани от международно жури от водещи дизайнери, академици и преподаватели, професионалисти по дизайн и членове на пресата. Те формират най-голямото и влиятелно в света жури, оценяващо наградите. Сред тях, разбира се, има и българи – Албена Димитрова-Трънкарова (графичен и уеб дизайнер), Петър Антов (международен и PR координатор), Васил Велчев (инженер) и Яна Околийска (криейтив директор). Всички представители с информация и снимки можете да разгледате тук - A'Design Award and Competition - Jury Members

Не пропускайте шанса си да бъдете сред щастливите победители, запечатали завинаги своите усмивки на кадри, като тези:

Накратко за категориите

A'Design Award и конкурсът сa организирани в цели 100 основни категории. По този начин всеки от вас може лесно да намери своето място, вместо да се притеснява за областта, в която твори. Ето няколко страници с групирани категории:

Награди за индустриален дизайн

Награди за архитектурен дизайн

Награди за продуктов дизайн

Награди за комуникационен дизайн

Награди за дизайн на услуги

Награди за моден дизайн

Още други категории награди за дизайн можете да разгледате на competition.adesignaward.com

Няколко красиви дизайнерски решения на победители от предходни години

Както винаги по традиция ви предлагаме да разгледате и няколко вече спечелили награди продукти и предложения от дизайнери в предходни години. Надяваме се те да ви вдъхновят и да подсилят решението да вземете участие в тазгодишните награди.

 

Flowers of Clouds Observation Tower and Coffee 

Цветна кула за наблюдение, която изглежда като гигантска скулптура, структурирана от 27 стоманени модула с височина 12 м, стилизирани като цвят на лотос и включваща вътрешен отвор за кладенец. Цялата покривна площ е градина и голямо пространство за посетителите, които могат да се любуват на околния пейзаж.

by Vu Van Hai

 

W One Residential Space

Жилищна сграда мечта с множество функции на покрива, както и басейн.

by Full Wang International Development Co., Ltd

 

One Hundred Multifunctional Floor Lamp

Мултифункционална лампа с променяща се височина. Интензитетът на светлината е регулируем, което е за предпочитане, когато човек се нуждае от мека светлина за релаксация, светлинната температура е променлива на по-топла или по-студена.

by Reza Ghanadan and Alireza Behzadi

 

Pike Toy

 

Пайк излиза в сглобен вид от кутията си. Готов е за игра. Ръцете, краката и главата му могат да заемат почти всяка поза, която хората могат да направят. Можете да играете с него, като създавате екшън пози. Можете да изберете и да го разглобите. Състои се от 18 дървени части и общо 26 с еластичните шнурове. Така че повторното сглобяване може да бъде забавна игра сама по себе си. Докосването и играта с небоядисано, сурово дърво дава релаксиращ ефект.

by Tahsin Cetinoglu

 

Wusa Electric Personal Mobility

WUSA е малък електрически мотоциклет, който можете лесно да карате. Това е превозно средство с две функции. То е не само мотоциклет, но се превръща на нещо като инвалидна количка, която използва електрическо захранване и е предназначена за използване в градски райони или за развлекателни дейности.

by Anri Sugihara

 

Sterilized Band-aids Disinfection and Dressing

Стерилизирани лейкопласти, комбиниращи двете стъпки - дезинфекция и превръзка. Много хора се страхуват да прилагат дезинфектанти върху прясна рана и техният непосредствен инстинкт често е да я прикрият. Този продукт помага да се преодолее този страх. Пластирите са индивидуално опаковани с инструкции за употреба и затова са много лесни за нанасяне дори и за първи път.

by Yong Zhang and ShuChang Cui

 

Follow Interactive Speaker

Като музикален плейър акцентът е да се фокусира функцията на бутоните на традиционния плейър върху бутон с форма на птица. Потребителите трябва само да докоснат задната част на птицата, за да прехвърлят песни, да поставят на пауза музика и др. В същото време потребителите могат да наблюдават позицията на движещата се птица, за да преценят напредъка на песента и да решават дали музиката е добра за колекцията им според цвета на гърба на птицата.

by Zebin Qiao

 

Побързайте и изпратете вашите проекти за участие в конкурса, като последвате този линк. Крайният срок за подаване е 31 март! Резултатите и победителите ще бъдат обявени на 1 май 2022 г. – очаквайте специална статия с тях!