VIVACOM започва да се развива в сферата на доставката на оптичен интернет. Телекомът планира до края на годината над 90 000 домакинства в София да имат достъп до висококачествената услуга. В началото на 2012 г. се очаква да има пълно покритие в столицата. Амбициозната стратегия на VIVACOM предвижда до 2014 г. един милион домакинства в цялата страна да имат високоскоростен достъп до интернет по оптичен път. За целта компанията ще инвестира 600 милиона лева.

 

Оптичната услуга носи името VIVACOM FiberNet и вече е достъпна за столичани. Вариантите включват гарантирани скорости от 20 до 100 Mbps на цени между 20 и 50 лв. Има и промоционално предложение по програма FiberNet 30, което идва с ексклузивна месечна такса от 5 лв. и скорост от 100 Mbps за първите три или шест месеца. Към всички пакети получавате неограничен трафик, достъп до 4FUN.bg, денонощна техническа поддръжка на 123, безплатна инженерна инсталация, безплатен антивирусен софтуер NOD32, до 5 безплатни реални статични IP адреса и безплатна пощенска кутия с размер 500 MB. За бизнес абонатите е предвиденo и уеб хостинг пространство в размер на 5 GB. Карта на покритието на услугата можете да видите тук.

 

VIVACOM ще изгражда оптичните си трасета в столицата по технологията FTTb (Fiber-to-the-building). Тя предвижда отвеждане на оптиката до сградата на клиента, което от своя страна гарантира висока скорост, стабилност на мрежата при лоши метеорологични условия и достъп до интернет при липса на електричество.

 

Тагове: