Google обнови своя доклад за това, как Google се бори с пиратството, давайки подробна информация за най-новите си ходове за отстраняване на пиратските сайтове от резултатите от търсенето. Ключов елемент е подобреното автоматизирано понижаване на сайтове, които са получили голям брой DMCA (Digital Millennium Copyright Act) уведомления.

„През август 2012 за първи път обявихме, че ще понижим ранга на обекти, за които сме получили голям брой валидни DMCA уведомления. Сега ние рафинирахме сигналите по начини, по който ще се отрази видимо на класирането на някои от най-известните сайтове. Тази актуализация ще се разпространи в световен мащаб през тази седмица.“

Google ще направи и така, че имената на пиратските сайтове да се показват по-рядко при търсене и предложения от функцията за автоматично довършване. Компанията от известно време насърчава използването на съдържание от законни източници на музика и филми в търсенията. За повече информация по темата може да посетите сайта Google Public Policy.

 

Прочети още: Google Play Store се сдоби с опция за филтриране на приложенията по рейтинг

Тагове: