За Android 2.3 Gingerbred все така не се чува нищо официално. Всичко са слухове и предположения, подхранвани от тънките (и не чак толкова) намеци на Google. Първо компанията издигна огромна статуя на човек-курабийка в двора на Централата си. После изтекоха данни за Nexus S. Ето че този път източникът на бензин за пламъка на страстта на Android феновете е Twitter. 

 

На 12 ноември вечерта официалният профил на Google, свързан със света на мобилните технологии, пусна любопитно съобщение. То гласи: „Our cafes are baking something sweet: http://twitpic.com/3682u2” (“Нашите кафенета пекат нещо сладко”. Линкът към TwitPic пък води до снимка на много джинджифилови курабийки във формата на емблематичното роботче на Android. Дори нещо повече – сладкишите са украсени в коледните цветове бяло, червено и зелено. 

 

Оттук нататък започват спекулациите. Добре, явно Gingerbread идва скоро. Означава ли коледната украса, че новата версия на мобилната операционна система ще се появи на светлия празник? И ако отговорът е „да”, дали и Nexus S ще бъде показан официално тогава? От друга страна, може би тавата пресни курабийки предполага, че до броени дни всички ще могат да се почерпят с ароматна джинджифилова сладка? В случай че последното предположение е вярно, може би ще покажат Android 2.3 в рамките на Web 2.0 срещата в Сан Франциско утре.

 

Кой знае? Google отказва да разкрие повече подробности.

 

Тагове: