LG представи бета версията на услугата LG Cloud, за  безжична свързаност и достъп в реално време до дигитално съдържание от различни електронни носители.  LG Cloud е първата услуга, която позволява на потребителите да управляват и да се наслаждават на всякакъв вид съдържание на „три екрана", в това число Android смартфони, персонални компютри и Smart телевизори (включително, но не само CINEMA 3D модели), без да се нуждаят от отделен цифров приемник (set-top box).

 

За да използват услугата, потребителите трябва да свалят приложението LG Cloud съответно от онлайн магазините Google Play или LG SmartWorld за смартфоните с Android, от LG SmartWold за телевизорите LG Smart TV и от сайта www.lgecloud.com/en/ за настолни и преносими компютри. Облачната услуга на LG извършва автоматично необходимата синхронизация между съдържанието на смартфона, облачния сървър, компютъра и телевизора.

 

Прехвърлянето на снимки и видео клипове, заснети със смартфон, към компютър или телевизор, се извършва почти мигновено. Снимки, коригирани на компютър, могат да се разглеждат на екрана на смартфон, само няколко секунди след като са качени с помощта на услугата LG Cloud. За разлика от други облачни услуги, в случая е необходимо съвсем кратко време, докато съдържанието може да се възпроизведе на телевизор, компютър или смартфон, без да е необходимо първо да бъде сваляно на съответното устройство.

 

Това, което отличава облачната услуга на LG е технологията Real-time Streaming Transcoding. С нея конвертирането на съдържанието се осъществява в реално време на сървъра, вместо на устройството. Така потребителите няма нужда да инсталират кодеци или приложения за конвертиране - процесът се извършва безжично и без намеса от страна на потребителите. LG Cloud е единствената по рода си услуга, която осигурява това преимущество.

 

Услугата на LG работи без проблем и с 3D съдържание. Забавни снимки от ваканцията, направени с 3D смартфон на LG, могат без проблем да бъдат „пренесени" с помощта на LG Cloud чрез 3G или безжична мрежа. Така вкъщи на големия екран на LG CINEMA 3D Smart телевизора цялото семейство може да се наслаждава на красивите летни спомени в 3D формат.

 

LG Cloud ще се предлага както в платен вариант, така и безплатно. Обемът на наличното пространство за съхранение ще варира спрямо различните пазари и ще се обявява допълнително при анонсирането на услугата в конкретната страна.

 

 

Тагове: