В началото на миналата седмица гръмна новината, че Apple са много близо до придобиването на Beats Electronics, а по-късно чухме, че придобиването ще се отложи за кратко.

Въпреки това много хора все още си задават въпроса, „Защо на Apple им трябва да купуват Beats Electronics?”. Е днес чуваме едно предположение не от кой да е, а от автора на официалната биография на Стив Джобс, Уолтър Айзъксън, който е изказал своето мнение в интервю за Billboard.

Айзъксън стига до извода, че чрез закупуването на Beats и привличането на имена като Джими Айвин и Dr Dre, от Apple ще имат ключови връзки в индустрия, от които се нуждаят отчаяно, за да направят необходимите предложения за своите предстоящи телевизионни продукти.

Това се основава на факта, че в миналото Айвин е използвал връзките си в бранша, за да помогне на Apple в определени сделки. Например, ако се върнем в 2003 година, Айвин убеждава големите звукозаписни компании да подкрепят iTunes и дори е предлага на Стив Джобс, Apple да купи Universal Music Group.

Айвин също помага на Apple да направи сделка с ирландската група U2 за стартиране на (RED) iTune Classic, който по-късно е бил пуснат на търг. Според по стара информация, Apple се опитват да осигурят сделки за Apple TV от години, но все още няма краен резултат, което може би е една от причините за привличането на ключови фигури като Джони Айвин.

Интересна теория, но все пак няма как да сме сигурни на 100%, че тя отговаря на реалността. Очакваме повече информация на WWDC 2014 в началото на юни!

Тагове: