Spotify не е социална мрежа, но използва много функции, за да ви доближи до любимите песни на всичките ви приятели. Други потребители могат да имат достъп до вашата активност в приложението, да блокират вашите плейлисти и да видят какво слушате в момента. Въпреки това Spotify не предоставя начин за директно взаимодействие между потребителите чрез съобщения или други средства, което вероятно е причината да не включва функция за блокиране. Това ще се промени, защото приложението вече ви дава удобен бутон, за да държите досадните или опасни потребители на Spotify далеч от пътя ви.

Услугата за музикален стрийминг вече ви позволява да блокирате други потребители в мобилните и уеб версиите на приложението ѝ. Просто се насочете към профила на този човек и докоснете бутона Блокиране на потребителя. Ако в крайна сметка промените решението си в даден момент, можете да ги отблокирате чрез същия метод.

Още през 2018 г. Spotify призна, че добавянето на тази функционалност може би е добра идея. Година по-късно добави опцията за блокиране на определени изпълнители и групи чрез бутона Не пускай този изпълнител. Въпреки това компанията все още не бе внедрила функция за блокиране на други потребители. В такива ситуации трябваше да се свържете с обслужването на клиенти, вместо просто да се насочите към неговия профил.

Блокирането на някого в Spotify не е толкова въздействащо, колкото в социална мрежа като Twitter или Instagram. Услугата за стрийминг на музика няма съобщения или нещо подобно, което ограничава начина, по който някой може да ви тормози онлайн. Все пак, ако някой използва вашата история на слушане в Spotify, за да ви насочи към други платформи, можете да му попречите да преглежда вашия профил изцяло - без да правите целия си акаунт частен.

Тази промяна ще започне да се показва за потребителите тази седмица.

Снимка: Spotify

Виж още: Spotify ще ни тормози с предложения