sYahoo днес представи актуализация за своята електронна поща, която включва опцията за многозадачна работа. Инженерния директор на компанията Ратан Худа, обяснява, че възможността да превключвате между имейлите си, резултатите от търсенето, и другите ви проекти, бе пропуск за потребителите на Yahoo, така че сега компанията включва "нова" опция, която ще ви позволи да вършите няколко задачи едновременно, в рамките на същия прозорец на браузъра.

 

След като влезете в Yahoo Mail от който и да е компютър, ще видите до три групи с най-скорошните ви действия. Те могат да включват неща като съобщения, чернови материали, или заявки за търсене, които сте правили по-рано. Новата система също така ще покаже последните 10 прегледани съобщения, нещо, което според компанията ще улесни идентифицирането на отделни съобщения по-бързо.

 

За да се поддържа многозадачност, от Yahoo също така разкриха конкретни клавишни комбинации, от които потребителите могат да се възползват - Ctrl + [и Ctrl + ] за Windows и ⌘ + [ и ⌘ + ] за Mac.


Днешната новина идва повече от месец, след като Yahoo направи коренни промени в е-пощата, носещи нов облик, 1TB за съхранение и други екстри. Не е изненадващо, че компанията продължава да прави нови инвестиции в своята електронна поща, тъй като базата от активни потребители е над 800 милиона - според главния изпълнителен директор Мариса Майер.


Новата функция за многозадачност в момента е достъпна само за уеб версията на Yahoo Mail, но не и за мобилните приложения. Пускането в действие започва от днес, но някои потребители ще може да видят промените през следващата седмица.

Тагове: