Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Броени дни остават до финалната дата за подаване на документи за участие в най-популярния конкурс за дизайн – A’Design Award. Ако сте креативна личност и все още не сте участвали в този конкурс, побързайте! Крайната дата за записване за участие е 28 февруари, а две седмици по-късно ще бъдат обявени крайните резултати.

Български дизайнери традиционно вземат участие в този световен форум, печелейки признание и придобивайки известност. Затова не се колебайте да се регистрирате за участие незабавно. Това можете да сторите на следния линк: РЕГИСТРАЦИЯ

Повече за самото събитие четете на този линк - www.whatisadesignaward.com

Защо A’Design Awards са толкова привлекателни?

Наградата A'Design Award е международно отличие за дизайн, присъждано от жури, създадено, за да признае и популяризира най-добрите дизайнерски постижения в световен мащаб. От години насам то помага на дизайнери от цял свят да рекламират и популяризират своите креативни проекти. Крайната цел на идеята на A'Design Award е да създава глобално признание и по-добри впечатления от добрия дизайн на творци от цял свят.

Услугите за реклама и медийно представяне на A'Design Award дават възможност на победителите да получат национална и международна известност, да бъдат почетени и стимулирани, но най-вече да се помогне за това, продуктът на тяхната работа да достигне истинския си потенциал.

Регистрацията за конкурсите в A'Design Award е безплатна, качването на вашия дизайн е безплатно, както и получаването на предварителна оценка - безплатно, анонимно, поверително и без задължения. Лауреатите на награди получават слава, престиж, признание, авторитет, публичност и международна известност, както и изчерпателен и богат комплект екстри, който включва всичко, от което бихте могли да се нуждаете. Комплектът за победителите на наградата A'Design Award включва 3D принтиран метален трофей A'Design Award в черна луксозна кутия, годишен каталог, който се предлага в цифров и хартиен вариант (победителите получават и двата), принтиран сертификат за постижения в областта на дизайна в метална рамка, наръчник за победителите, който ви помага да извлечете повече от статута си на победител, безплатна покана за галавечер за двама души на церемонията по награждаването, безплатно участие и разпределение на пространството в изложбата на победителите (както онлайн включване в галерия, така и физическа изложба в Италия), покана за Designer. org и Designers.org общности, безплатно използване на услугите на DesignMediator, включване в BuySellDesign Network, гарантирано публикуване чрез мрежите IDNN и DXGN в над 100 списания, изготвяне и разпространение на прессъобщения, обратна връзка, журиране и оценка на конкурсните работи от авторитетно жури, доживотно лицензиране на логото на наградените, дизайн и печат на плакат А2 за изложба и много други екстри.

На следващата снимка от миналогодишното събитие можете да видите сред какъв разкош се представят дизайнерските предложения!

Категории, в които можете да се състезавате

Вероятно добре знаете областите си на интерес, но ако случайно се притеснявате, че вашите дизайнерски мечти може би няма да са интересни за създателите на конкурса, грешите. Дългогодишните награди за дизайн са популярни и заради това, че предлагат сериозен брой области, в които да предложите своите творения. Всички категории може да разгледате на следния ЛИНК.

Ето и още няколко интересни области, които може би ще са подходящи за вас, нашите читатели:

+ Good Industrial Design Award

competition.adesignaward.com/good-industrial-design

+ Good Architecture Design Award

competition.adesignaward.com/good-architecture-design

+ Good Product Design Award

competition.adesignaward.com/good-product-design

+ Good Communication Design Award

competition.adesignaward.com/good-communication-design

+ Good Service Design Award

competition.adesignaward.com/good-service-design

+ Good Fashion Design Award

competition.adesignaward.com/good-fashion-design

 

Журито е в основата на всичко

За 2023–2024 г. 224 членове на журито формират журито на A’Design Award. Традиционно то е съставено от професионалисти в областта на дизайна, представители на пресата и академичните среди. Освен справедливото им оценяване и журиране по обширна методология, то е силно експертно, като предоставя своята безценна база от знания и прозрения за оценяване на подадените кандидатури, създавайки полза и стойност за участниците чрез предаване на техните идеи под формата на гласове, отзиви и предложения. Журито се състои от признати, но най-вече опитни международни дизайнери, професори, предприемачи, журналисти и издатели, които могат наистина да валидират и оценяват дизайна, използвайки своята мъдрост, опит, специализация и технически познания. Всеки член на журито спазва кодекс на поведение, като, за да се избегне конфликт на интереси, членовете на журито не могат да бъдат служители на участващите компании. Освен това, за да създаде допълнителна стойност за участниците, наградата и конкурсът въведе процедура за предварителен подбор, наречена предварителна оценка и проверка, която помага на участниците да получат представа за своята работа, преди да участват във финала на конкурса за дизайн.

Ето една много малка част от журито, сред което виждаме дори българско име:

Няколко интересни печеливши дизайни от предишни конкурси

Най-интересната част от всяка една публикация са именно красивите дизайнерски предложения. Затова по традиция ви предлагаме малка част от тях – за да повишим допълнително настроението ви и да ви мотивираме за участие.

 

Scacco Matto Portable Lamp by Francesco Cappuccio
 

От атмосфера до фокусирана светлина - три елемента са свързани с магнити, за да създадат пет различни настройки на светлината. Скулптурното произведение е създадено, за да вдъхнови нов интерес към това как светлината може да промени външния вид, усещането и атмосферата на нашите домове. С елементите на Scacco Matto потребителят може да създаде случайна ваза или скулптурна светлина за вечеря; тя насърчава публиката да изследва и взаимодейства с формите и светлината.

by Francesco Cappuccio

 

Seven Wind Chime by So Koizumi
 

В нестабилния социален климат през последните години хората постоянно се движат между стабилността и тревогата. Тенсегрити структурата олицетворява сегашното общество. Тя изглежда плаваща и стабилна, но външни сили като вятъра я карат да се люлее, за да поддържа равновесие. Превръщайки това люлеене в звук, то резонира в пространството и добавя лечебен и цветен заряд към ежедневието.

by So Koizumi

 

Zhuojiu Liquor Packaging

Zhuo, чието оригинално значение е да наливаш и пиеш вино, е от стихотворението "Пия сам под луната" на древния китайски поет Ли Бай. Ето защо от гледна точка на силата са конкретизирани мислите и чувствата на изображението чрез умело интегриране на "твърдо" и "меко" в брадвата и планините и дърветата, така че хората да могат да си представят вкуса на този китайски ликьор, когато видят тази опаковка с неземна красота.

by Shenzhen Jinjia New Smart-pkg Co., Ltd

 

 

 

Shenzhen Financial Culture Center Public Building 
 

Като едно от 10-те най-влиятелни обществени съоръжения в Шенжен, Китай, иновациите в прагматичното планиране и геометричните предизвикателства отбелязват неговата особена роля сред всички обществени сгради в Шенжен. Местоположението му е сравнимо с това на Сентръл парк в Ню Йорк. Заедно с други два граждански центъра, които образуват голям обществен площад, той определя най-значимите пространства в центъра на града.

 

by Xiaolin Ji

 

Trido Magnetic Art Building Blocks 
 

Trido е набор от магнитни градивни елементи, базирани на геометрията на платоновите тела: формите на тетраедъра и октаедъра. Благодарение на уникалната гениална магнитна система всяка страна на всяка форма се свързва една с друга, като се подравнява по ръбовете и не се повтаря, което позволява неограничени възможности за конструиране. Trido има хармонично балансирана палитра от нюанси и контрасти, а изразителните магнитни очи могат да вдъхнат живот на всяка структура. Trido е отличителен инструмент за развлечение и игра.

by Artur Tikhonenko

 

Snyearth Intuitive Global Clock 
 

Snyearth предлага нов начин за показване на световното време. Потребителят може интуитивно да наблюдава текущото време във всеки град по света. С течение на времето цветното колело на времето отразява светлината и сянката на небето в текущия момент. Междувременно светлините вътре в глобуса симулират редуването на деня и нощта. Когато се използва, Snyearth се нуждае само от едно докосване, за да покаже точното местно време на избрания град.

by Xiaolong Li and Cheng Yao

 


 

Shenzhen Zhongshuge Bookstore 
 

Дизайнът на големите прозорци позволява безпрепятствена гледка към изискания интериор, което е празник за сетивата и създава дълбоко впечатление за марката. Гигантският рафт за книги с формата на спираловидна стълба е превърнат в арт инсталация, която не само изпълнява функцията, но и носи духовността на пространството. Дизайнът слива търговията с изкуството и разчупва оковите на монотонните атрибути на пространството, обвързано с функцията, като внася нов и оригинален дух на мястото за пазаруване на потребителите.

by Xiang Li

 

Epichust Smart Workshop Operation Platform 
 

Продуктът предоставя на потребителите система за визуализация на операциите на четири нива, която може да им помогне да решат проблемите с непрозрачния производствен процес и да намалят производствения риск. Този продукт има 4 изгледа: планиране, логистика и проследяване на поръчките и устройство, като всяко ниво на изглед има различен фокус на представяне и плавно превключване. Освен това се визуализира всяка конкретна производствена линия, за да донесе на потребителите цялостно подобряване на ефективността.

by 4Paradigm UED

 

Legee D8 Vacuum Mop Robot 
 

Legee D8 е екологичен с патентованата си екологична концепция. Въпреки че се отличава от другите почистващи роботи с ефективното прахосмучене и миене и лесната поддръжка, най-уникалната му характеристика е компактният кош за боклук, който може да задържа пет пъти повече мръсотия спрямо другите почистващи роботи. Честотата на изпразване на кошчето за боклук е забележимо намалена, като отпада необходимостта потребителите да жертват място за поставяне на обемисти основи за събиране на прах, нито пък да използват торбички за прах за еднократна употреба.

by Hobot Technology Inc.

 

 

 

Journey Mate Sound Explored Backpack 
 

Journey Mate е интелигентна модулна раница, която обогатява преживяването при пътуване. Иновациите на продукта са следните: 1. интелигентният модул предлага на пътуващите да събират звукови образци на местни езици чрез общуване с местни лица, предизвиквайки приятността на мултисензорното взаимодействие; 2. всички звуци се визуализират като диаграми на формата на вълната и се събират в лична градска звукова библиотека; 3. модулната структура осигурява на потребителите усещане за контрол, който е лесен за съхранение и носене през целия ден.

by Yihui Liao and Chunmao Wu

 

Oo2 Desk 
 

Оo2 е бюро за управление с женско лице. Общата форма на масата се състои от два куба, единият от които служи за работна повърхност, а другият - за кутия за съхранение. Плочи от огънато дърво покриват кубовете и им придават елегантност и визуално богатство. Тънки крачета свързват кубовете и накрая ги поставят на земята. Целта при проектирането на oo2 беше да се постигне форма, която да е функционална и да изглежда луксозна, елегантна и женствена, като същевременно е проста.

by Sepehr Mehrdadfar

 

Oslo 60 Pocket Ergonomic and Efficient Sink 
 

Дизайнът Oslo 60 Pocket е насочен към ключови проблеми и осигурява желаните характеристики: 1. джоб за гъба с преливник за осигуряване на безопасна и хигиенична работа; 2. джоб за съдомиялна машина за поставяне на 2 бутилки със среден размер; 3. прорез за дъска с наклонено дъно за прехвърляне на водата към преливника 4. XL размер на купата благодарение на размерите 530 мм от горе до долу; 5. система за работна станция, позволяваща работа с подвижна подложка, отцедник и дъска за рязане в зоната на мивката.

by Marcin Sznajder

Накрая искаме отново да ви напомним, че крайният срок за подаване на документи за участие в A’Design Award е 28 февруари! Резултатите ще бъдат обявени публично на 15 април. Напомняме ви още, че избраните победители за 2024 година и общите резултати ще бъдат публикувани на 15 април. Пожелаваме ви успех и нямаме търпение да видим финалните класации.

РЕГИСТРАЦИЯ НАПРАВЕТЕ ТУК: A’ Design Award