Според анализатора Рос Йънг от анализаторската компания Display Search, който в последно време се оказа добър източник на информация относно смартфон дисплеите и технологията зад тях, 2021 г. ще бъде чудесна година за гъвкавите телефони.

По-точно втората част на годината ще бъде такава.

Точно тогава според Йънг ще видим повече иновативни апарати, пуснати от компании като Орpо, vivo, Xiaomi и дори Google. Всички те ще се присъединят към вече очакваните Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 2 и Galaxy Z Flip Lite на Samsung. Относно плановете на корейската компании Йънг твърди, че иначе очакваният Galaxy Z Fold 3 Lite няма да се появи, а вместо това достъпният гъвкав смартфон ще бъде версия на Galaxy Z Flip.

Обръщайки поглед към другите компании, не е изненада, че китайските играчи са най-активни на пазара, но какво да кажем за плановете на Google да пусне гъвкава версия на своя Pixel. Това означава, че догодина ни очакват поне 7-8 апарата с гъвкави дисплеи от повечето водещи производители.

Друго нещо, за което трябва да се замислим, е дали фразата „гъвкави смартфони“, която Йънг използва, не включва още модел с навиващ се дисплей, подобен на концепцията на Орро Х 2021. Може би 2021 ще бъде годината, когато технологията наистина ще узрее за масово производство.

Снимка: Samsung

Виж още: Samsung бие Apple по нов параграф

Тагове: