За трета поредна година Академията за иновации ще събере предприемчиви студенти, които да могат да разработят и представят собствени решения на проблеми в столицата. Тематичните категории са три - образование, здравеопазване и културно и историческо наследство.

Тази година инициативата се реализира за пръв път под формата на 24-часовия Sofia Municipality Innovation Hackathon благодарение на подкрепата на Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации.

На 9 и 10 юни в НДК, зала 3, младежи ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги по темите и проблемите, свързани с тях, изброени по-горе. Те ще работят с подкрепата на журито и членове на екипа по своите демо версии, дигитални платформи, софтуерни решения и презентации на проблемите на столицата.

На 10 юни от 13:00 ., при открити врати, в зала "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2016 г. е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди.

Тагове: