Новата вълна от мобилни камери с 48 МР, инсталирани в устройства като Nokia 9 PureView, е вече тук. Освен това  все по-често вече виждаме флагмани с три и повече камери, което означава, че мобилната индустрия очевидно активно продължава да експериментира с това, какво е възможно при смартфон фотографията. 

За да отговори на тази тенденция и да се застрахова за бъдещето, Qualcomm вдига драстично максималния брой на поддържаните от своите чипсети камери.

Компанията обяви промяна в параметрите на своите чипсетове, що се отнася до фотографските им характеристики. Сега поредица от Snapdragon чипове като 670, 675, 710, 845 и 855 вече могат да поддържат до 192 МР. 

Увеличен е капацитетът на видеото на забавен каданс и е добавена поддръжка на функции като хибриден автофокус.  

Разбира се, 192 МР е теоретичният лимит за една камера, която чипсетът може да поддържа. Това означава, че ако някак си производител успее да включи 192 МР камера в телефона си, той ще заеме целия капацитет и няма да може да добави нито един друг сензор. Така, макар 192 МР камери вече теоретично да са възможни, на този ранен етап по-скоро няма да ги искат. Важно в случая е, че Qualcomm следи внимателно случващото се на смартфон пазара и реагира своевременно на актуалните тенденции за все повече и по-мощни камери.

Това е лаптопът на мечтите. Игрите на него са космос! (ВИДЕО)

Тагове: