Нов анализ подсказва, че Apple очаква силни продажби на iPhone 13, когато следващото поколение излезе през есента. Проверка на анализатора Даниел Ийв от Wedbush с веригата на доставчиците показва, че Apple се готви за дори още повече поръчки, отколкото компанията е направила за iPhone 12.

„Считаме, че Apple продължава суперцикъла на iPhone 12, който ще бъде последван от iPhone 13 през есента. Информация от Азия показва, че компанията има готовност за продажбата на 100 милиона бройки iPhone 13, докато миналата година бе поръчала първоначално 80 милиона бройки от iPhone 12. Въпреки че тази цифра ще варира в следващите месеци, тя очевидно говори за повишеното доверие, което Apple има в iPhone 13, както и за това, че потребителите след пандемията ще бъдат по-склонни да харчат пари“,  се казва в анализа.

Освен това продажбите на iPhone 13 ще бъдат стимулирани и от продължаващото възприемане на 5G стандарта във все повече държави. Зажаднелите за покупки потребители, прекарали месеци в карантина, ще искат нови и мощни телефони, особено когато работата от къщи също го налага.

В същото време анализаторът очаква скок в цената на новите iPad Pro модели. 11-инчовият модел в момента струва между 800 и 1500 долара, докато 12.9-инчовият модел варира от 1000 до 1600 долара. 

Снимка: Apple

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: