Chromecast е нещо повече от успех за Google. Това е платформа, върху която Google може да надгражда дълго време и която е на разположение в цели 27 държави. Но сега Google представи същата технология, но предназначена за аудио стрийминг услуги, наречена Google Cast for audio. Тя е съвместима с Google Cast високоговорители и поддържа различни приложения.

Google Cast for audio позволява на потребителите да стриймват музика от селекция от приложения, включително Rdio, Pandora, NPR One и Google Play Music. За отбелязване е липсата на основна стрийминг услуга – тази на Spotify. Това е голям пропуск, тъй като Spotify е най-голямата музикална стрийминг услуга в света, но може би и тя ще се поддържа скоро.

Google Cast for audio работи точно както очаквате, т.е. чрез познатия бутон Cast. Аудио потокът идва директно от облака с много добро качество на звука. Google си партнира още със Sony, LG и HEOS от Denon (на снимката в галерията). През 2015 година все повече компании ще пуснат Google Cast съвместими говорители.

Това е силен ход на Google, с който компанията ще конкурира AirPlay на Apple, активна от известно време. Добрата новина е, че Sony и Denon ще поддържат и двете услуги, т.е. потребителите няма да са ограничени в избора си.

 

 

Прочетете още: "Режим за гости" е новата функция на Chromecast