DisplaySearch пусна своите предвиждания за дисплеите, които можем да видим през 2014 г. Според тях трябва да очакваме с интерес iPhone 6, iWatch, iPad и следващите Android таблети.

 

Според DisplaySearch са възможни поне два варианта за развитие на наследника на iPhone 5s и неговият 4-инчов дисплей с резолюция от 1136x640 пиксела. Най-големият от тях може да бъде 5.5-инчов LTPS (поликристален силиций) LCD дисплей, което е същата технология, използвана и в 5s. Очаква се резолюцията да е 1920x1080 пиксела.


 

Ако тези предвиждания се окажат точни, това ще означава, че Apple ще се доближи максимално до резолюцията на Samsung Galaxy S4, който разполага с 5-инчов дисплей (1920х1080 пикселa). Но приликите ще свършат до тук, тъй като от Samsung използват съвсем различна технология – Super AMOLED. Всъщност тази технология може да се появи и в устройство на Apple – iWatch, който може да използва огъващ се AMOLED дисплей. Интересното е, че от DisplaySearch предвиждат масирано навлизане на AMOLED технологията, тъй като очакват все повече таблети да разчитат на нея. Споменават се 8.4-инчови и 10.5-инчови AMOLED дисплеи (за втория има слухове, че ще се появи в таблетите Goolge Nexus).

 

От DisplaySearch очакват, че бъдещият iPad ще бъде с 12.9-инчов дисплей с резолюция 2732х2048 пиксела. Това би означавало, че въпреки по-големия размер, този модел ще разполага с почти същата гъстота на пикселите, с която разполага и iPad Air.


 

Разбира се, това са предположения, които може и никога да не станат факт. „Не всички панели ще бъдат произведени, тъй като стратегиите на компаниите могат да се променят”, пише David Hsieh от DisplaySearch. Смятате ли, че можем да очакваме 5.5-инчов iPhone?