Очаква се Apple да има истински iPhone с дисплей с мъничък прорез през следващата година, когато Samsung ще помогне да постави останалата част от комплекта Face ID под OLED дисплея на iPhone 15, съобщава The Elec.

За да направи това, Apple прибягва до технологията за подпанелна камера (UPC) на Samsung, която направи премиера на вътрешния екран на Galaxy Z Fold 3. Следващият Z Fold 4 тази година все още ще използва същата технология, но за Z Fold 5 Samsung твърди, че разработва нова технология за камера под дисплей в партньорство с канадците от OTI Lumionics.

Новото им решение се получава, когато „органичен катоден моделиращ материал (CPM) се отлага с фина метална маска (FMM) и след това анодът се отлага с отворена метална маска (OMM), за да се избегне CPM“. По този начин анодният материал от магнезиево-сребърна (Mg-Ag) сплав може да покрие място без отлагане на CPM, пропускайки светлина за сензор на камерата отдолу, за да направи снимка, като през цялото време моделът на дисплея изглежда непрекъснат, освен ако не го подложите на екстремно близък план проверка.

Съобщава се, че тази нова технология на камерата под панела ще бъде използвана първо в Galaxy Z Fold 5 следващото лято, а след това за скриване на Face ID модулите, които все още ще се виждат в прореза във формата на хапче на iPhone 14, под дисплея.

Това ще остави само предната селфи камера, видима отпред на iPhone 15, или с други думи - през 2024 г. Apple ще разполага с телефон с прорез на дисплей, който е основен продукт в каталога на производителите на телефони с Android от известно време. Съобщава се, че Apple ще приложи новия дизайн на предната част с единична дупка само на моделите iPhone 15 Pro.

Твърди се също, че LG работи върху подобно решение за камера под панела и се стреми да достигне 40% прозрачност на светлината до 2024 г., в който момент може да се превърне в реален претендент за доставката на дисплея на iPhone 15 Pro.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеКакво се случва с Apple car?

 

Тагове: