Google иска да разбере по-добре как точно хакерите отгатват паролите и други чувствителни данни на други потребители. За тази цел е провела анализ в "черни пазари" онлайн от март 2016 г. до март тази година. Това разследване установява, че фишингът представлява най-голямата заплаха за онлайн сигурността.

Google е открила, че 788 000 пароли са били откраднати чрез кийлогъри (запис на натисканите бутони), 12 милиона са откраднати чрез фишинг атаки (изискване на пароли и потребителски имена, представяйки се за доверена компания или личност) и 3,3 милиарда са от нарушения и изтичания от трети страни. Общо 12 процента от откритите записи са били през Gmail адреси, а седем процента от тези профили са използвали повторно паролата си за Gmail за други услуги, което ги прави по-уязвими от останалите.

Google е открила и инструменти, които могат да събират телефонни номера и марки и модели на устройствата. Хакерите след това са могли да използват тази информация за удостоверяване на самоличността на набелязаните от тях профили.

Google ще използва всички събрани данни, за да подобри сигурността на услугите си и да гарантира, че потребителите ще са по-защитени.

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Вижте най-добрите телевизори за 2018 г. (видео)

13 | 19.11.2018