Наскоро ви уведомихме, че "Ok Google Everywhere" вече се разпространява, чрез Google Search актуализация, а сега ще ви дадем напътствия как да активирате функцията.

За да се възползвате от актуализацията се изисква вашето Android устройство да е с версия 4.3+ (или 4.4+) и разбира се трябва да имате най-новата версия на Search приложението на Google + актуализиран Play Services. Най-добре е да влезете в профила си в Google Play Store и да пуснете всички неизпълнени актуализации преди да продължите напред.

Следващата стъпка за активиране на “Ok Google Everywhere“ е отварянето на Google Now, където най-отдолу в десния ъгъл ще намерите бутона за достъп до „Настройките“, а от там избирате „Гласови“, после „Откриване на “Ok Google”” и накрая слагате отметка на „От който и да е екран“. По желание може да сложите отметка и на „От заключен екран“.

Когато активирате тази функция, ще се отвори екран за гласова настройка на „Ok Google Everywhere”. На този екран вие трябва да кажете “Ok Google” три пъти (препоръчва се с различна интонация), за да може системата да разпознава по-добре командата изречена от вас. Ако сте изпълнили всички стъпки, то вече ще имате възможност да търсите с командата “Ok Google”, независимо, къде се намирате в телефона си, или кое приложение сте отворили.

Вижте и екранните снимки, които направихме, за да ви улесним. Надяваме се да сме ви били полезни.

 

Забележка: За да работи "Ok Google Everywhere", езикът по подразбиране в Google Now трябва да бъде English (US)!

Тагове: