YouTube обяви нови по-строги мерки за онези създатели на съдържание, които нарушават правилата на платформата.

Повод за това е скандалът с Логан Пол, който принуди YouTube да се намеси по-активно. След като спря приходите му от реклама, YouTube излезе с официално становище относно т.нар. очевидни нарушения. В тази категория попадат действия, които могат да предизвикат дълготрайни негативи за репутацията на сайта, рекламодатели и ползвателите му. Ако YouTube потребител направи нещо, което ще доведе до “мащабни щети” за общността, сайтът ще извади канала му от препоръчаните, ще спре временно новото съдържание и може да прекрати приходите от реклама.

Накрая възможно е да бъде ограничено показването на канала на заглавната страница на YouTube, така че да се намали значително броят гледания. Сред забранените прояви са съдържание, което подклажда насилие; травмиращо съдържание; евтини сензации и други.

YouTube признава, че в миналото е реагирал прекалено бавно на такива случки, но сега ще се взимат бързи и ефективни решения. Сайтът настоява, че продължава да зачита свободата на изказ, но тези мерки се налагат, за да бъдат защитени всички, свързани с него.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Samsung пренаписва историята с чудовищен 219-инчов телевизор

500 | 15.01.2019
Още от Tech

Тъжно. Windows 7 има още една година живот

273 | 15.01.2019