Когато OnePlus обяви OnePlus 2.0, имахме много въпроси без отговор. Един от най-големитe въпроси бе кои телефони ще получат Oxygen OS 12, която ще интегрира кодовата база на операционната система ColorOS на Oppо.

Днес OnePlus най-накрая ни предостави необходимата ни информация. По-долу ще намерите списък на всички телефони, които в крайна сметка ще получат бета-програма Oxygen OS 12:

OnePlus 9, 9 Pro, and 9R
Nord 2
OnePlus 8T
Nord
Nord CE
OnePlus 8/8 Pro
OnePlus 7T / 7T Pro
OnePlus 7 / 7 Pro

От телефоните в този списък само OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro всъщност имат бета-програма, отворена за достъп в момента. Всеки друг телефон в списъка (включително OnePlus 9R) ще получи бета-версия на по-късна дата. OnePlus не разкрива никаква информация за планирания график.

Имайте предвид, че този списък се отнася само за бета-програми за Oxygen OS 12, а не за самия Android 12. Ще забележите, че OnePlus Nord N200 например не присъства в списъка. Това не означава, че моделът няма да получи Android 12, защото OnePlus вече потвърди, че това ще се случи. Nord N200 може и да не участва в бета-програма, но със сигурност ще премине към Android 12, когато стабилната версия е готова.

За съжаление тези от вас, които се надяват на Android 12 на OnePlus 6T, нямат късмет. Без бета-програма това устройство няма да получи Android 12.

Cнимка: OnePlus

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии