Днес Google направи „основен ремонт“ на мобилния си браузър за iPhone и iPad с ново ядро: WKWebView. Това е един и същ енджин, който задвижва браузъра Safari на Apple за iOS, и макар това да ви звучи като скучен технологичен жаргон, всъщност може да се окаже една от най-важните актуализации, която Chrome за iOS е получавал някога.

Браузърът няма да изглежда по-различно от този Chrome, който сте използвали преди, но ще почувствате осезаема разлика в бързината и цялостната му работа. Според вътрешни тестове на Google браузърт вече се „чупи“ със 70 процента по-рядко. 70 процента! И Chrome сега се справя с JavaScript също толкова добре, колкото и Safari за iOS.

Google е тествала Chrome директно срещу Safari за iOS с няколко референтни инструменти (Octane, Jetstream и Kraken) и той се е представил точно толкова добре, колкото и браузърът на Apple. Единствения недостатък е, че тези доста големи скорости и надеждност важат само за iPhone и iPad модели, работещи с iOS 9. Това е така, защото предишните версии на iOS имат ограничения, които според екипа на Chromium пречат на WKWebView да бъде "жизнеспособен" за Chrome.

Има и още едно нещо, което не беше споменато в блог публикацията на Google, но се вижда в ChangeLog-а: Chrome актуализацията също така ви позволява да търсите отметки директно от Spotlight в iOS. Доста удобно, нали?

 

s

 

Прочетете и това: Това е Windows Phone клавиатурата за iOS

Тагове: