Шепа Android приложения се отправиха към Chrome OS през миналата година благодарение на нативния клиент на Google, наречен App Runtime for Chrome (ARC). Сега Google дава на всички Android разработчици достъп до ARC. За да бъдем точни, компанията пусна разширение (и приложение) за Chrome, наречено ARC Welder, което конвертира Android APK файловете в приложения за Chrome OS и други настолни платформи. Да, тези конвертирани приложения “могат” да работят дори и на Mac, Windows и Linux компютри, заредени с Chrome браузъра.

Казваме "могат", защото крайните продукти невинаги работят. Ars Technica са тествали няколко приложения и са установили, че много от тях не работят на компютри, защото в крайна сметка те са били предназначени за смартфони и таблети.

Разработчиците могат да пренастроят своите творения чрез ARC Welder и след като са готови, могат да качат файловете директно в уеб магазина на Chrome. Дори и да не сте програмист, можете да използвате ARC Welder и да конвертирате APK файлове сами, но както казахме, не се изненадвайте, ако някои от приложенията не работят.

 

Прочетете още: Пуснаха Tomb Raider за Android на супер цена

Тагове: