Днес Google обяви старта на нов инструмент, предназначен за своите бизнес клиенти, наречен Cloud Search. Той ще позволи на потребителите да търсят в G Suite продукти, включително в Drive, Gmail, Sites, Calendar, Docs, Contacts и повече. Досега услугата беше достъпна в ограничена визуализация, наречена Springboard, и се описваше на нещо подобно на Google Now за бизнес потребители.

Springboard, сега Cloud Search, е предназначена за използване в по-големите компании, където различни групи и лица имат достъп до различни файлове. Услугата за търсене намира само файловете, до които имат разрешение за достъп отделните потребители, т.е. един потребител няма да може да осъществи достъп до който файл си поиска.

Cloud Search позволява на потребителите да търсят информация за контакти на колеги, а също така и за събития. Те могат да напишат имейл или да телефонират на желания колега.

Подобно на Google Now, Google Cloud Search показва информацията с карти, независимо дали достъпът до услугата се осъществява от телефон или от лаптоп. Услугата се възползва от машинна интелигентност, за да подчертае информацията, която е най-вероятно да ви бъде полезна.

Google Cloud Search вече е достъпна за G Suite Business и Enterprise версиите. В бъдеще Google заяви, че ще въвежда повече функции и ще добави интеграция с приложения на трети страни.

 

с

 

Прочетете и това: YouTube каналите с над 10 000 абонати вече имат достъп до видео услугата за излъчване на живо

Тагове: