Material Design “езикът” на Google би трябвало да бъде визуален шаблон, който обединява всички продукти на компанията, но засега той е ограничен до Android платформата и някои други услуги като YouTube. Сега изглежда компанията тества Material Design визуализация и за десктоп търсачката си. Първите, които са забелязали промяната, са Engadget, както и различни потребители на Twitter и Reddit също са докладвали за временната промяна.

Все пак промяната не е кой знае колко голяма спрямо текущия вид на настолната търсачка. Резултатите от търсенето се появяват в бели карти на сив фон, сменена е и иконата на настройките от зъбно колело до три вертикални точки и е актуализиран бутонът за търсене под формата на лупа, който вече е бяла на син фон, вместо сива на бял фон.

Една друга промяна е във визуализацията от Knowledge Graph, където преди резултатите се появяваха вдясно на страницата, а сега са поместени в централната колона.

Всичко това е част от тест и не е ясно дали Google ще направи още промени, преди да пусне новия дизайн за всички потребители.

 

 

 

Източник: The Verge

 

Прочетете и това: Facebook тества опция за споделяне на статуси само в новинарския поток, без личния профил

 

Тагове: