Съвсем скоро Android Pay ще напусне границите на САЩ и ще започне своята световна експанзия, а сега Google стартира нов пилотен проект за своята мобилна услуга за разплащания. Този проект се нарича Hands Free и ще ви улесни, когато искате да платите бързо и лесно.

Hands Free е наличен за Android и iOS устройства и работи в South Bay (близо до Сан Франциско), където жителите ще могат да участват в програмата на Google. Самата услуга ще се поддържа в "малък брой" местни заведения за хранене, включително McDonald’s и Papa John’s.

Hands Free използва Bluetooth, Wi-Fi, както и GPS локацията ви, за да установи дали сте в непосредствена близост до мястото за плащане. Когато сте готови да платите, просто трябва да кажете на касиера, че искате да платите с Google и да произнесете инициалите си от приложението, а след това той трябва да потвърди, че системата е разпознала гласа ви. Това е!

Google заяви, че в някои магазини плащането ще става и чрез сканиране на лицето на потребителя чрез специално поставена камера. За да успокои хората, компанията казва, че заснетите лица ще се заличават „незабавно“ след завършване на транзакцията.

Ако не друго, Hands Free дава ранен поглед към бъдещето на мобилните плащания.

 

 

Прочетете и това: Уеб версията на Google Photos получи полезни инструменти за редактиране на снимки 

Тагове: