Наскоро от HTC обявиха, че през 2014г. ще се завърнат към производство на по-евтини смартфони, които ще се предлагат на развиващите се пазари. Не е тайна, че през 2013 година тайванската компания показа само една серия от устройства, което не е задължително лошо, но това явно повлия и на финансовите й резултати и тя отбеляза първата си загуба в историята си.

Идния понеделник ще видим официалната премиера на HTC Desire 8, но сега научаваме, че в бенчмарк тест на AnTuTu са се появили две нови устройства на тайванската марка.

Първият модел, носи обозначението D516W и разполага с 1.2GHz Quad-core Snapdragon 200 (MSM8610) процесор и графичен чип (GPU) Adreno 305, а резолюцията на екрана е qHD (540х960).
Той също има 768 MB оперативна памет и само 2GB вградена, което е доста странно, като се има предвид, че повечето HTC устройства от 2010г. имаха повече пространство за съхранение.

Операционната система ще бъде Android 4.3 Jelly Bean, което не е непременно лошо, но имайки предвид, че Android 4.4 KitKat е най-подходящ за по-нисък клас смартфони, то отново е странно решение от страна на HTC. Все пак актуализацията до по нова версия не би била проблем. Камерата на D516W ще бъде 5-мегапикселова основна и 2MP предна.

Втория модел на HTC е octa-core смартфон, с кодово име D616W, който се захранва от 1.6GHz MediaTek MT6592 8-ядрен процесор и GPU Mali-450. Екрана тук е 720p HD (1280 × 720 пиксела), а RAM паметта е повече, отколкото при D516W, 1GB + 4GB вградена. Основната камера е 8MP, а предната отново е 2MP сензор. За съжаление поради липса на драйвери за MediaTek, HTC ще трябва да пусне този смартфон с Android 4.2.2 Jelly Bean, и не се знае кога MediaTek ще гарантира поддръжка за по-нова версия.

Няма как да знаем дали новите устройства ще спадат към средния, или бюджетния клас устройства, но ако съдим по характеристиките, то аз залагам на втория клас. Едно е сигурно, HTC ще срещне сериозна конкуренция на азиатските пазари, където марки като Xiaomi, Meizu и ZTE предлагат невероятни модели в средния и бюджетен клас.


s

 

А знаете ли, че HTC ще гарантира 2 години софтуерна поддръжка за новите си устройства?

Тагове: