Тайванската корпорация HTC не обмисля сливане с по-големия си съперник Asustek Computer Inc (също със седалище в Тайван). Това официално са заявили от HTC днес в отговор на коментарите, направени от главния финансов директор на Asus, Дейвид Чен.

"HTC не е осъществявала контакт с Asus по този въпрос и не се мисли за сливане с Asus", пише в публикация на HTC в интернет страницата на тайванската фондова борса. Председателят на Asus Джони Ши заяви миналата седмица, че компанията не изключва възможността за придобиване на HTC. По-късно от Asus поясниха, че те все още нямат текущи инвестиционни планове в HTC.

HTC претърпя рязък спад на цените на акциите си след понижаването на перспективите за печалба за текущото тримесечие, но акциите й се повишиха с 10 на сто в отговор на спекулациите за покупка. Компанията има сериозни очаквания за 2015 г., заявени от старши мениджъра на глобалните онлайн комуникации Джеф Гордън. Шансовете да бъде придобита от която и да е компания през текущата година клонят към нула, затова е много рано да се говори за каквото и да е придобиване. HTC върви с уверени крачки напред и прави нужните опити за възстановяване. Очакваме и втори флагман през есента и други изненади.

Asus от своя страна е по-добре позната като марка за лаптопи, но тя стои и зад някои наистина добри смартфони – по-специално ZenFone серията. Според един неотдавнашен доклад на HSBC, Asus може да постигне 89 процента растеж в доставките на смартфони през 2015 г., което е най-високият процент спрямо другите OEM производители.

 

Прочетете още: Asus със селфи смартфон - "само" 13-мегапикселова камера и LED светкавица