Samsung са компания, която ежегодно пуска голям брой модели смартфони, които да обхванат възможно най-широк кръг потребители. В това число влиза и голям набор от разновидности на ежегодния флагман – мини версия, Active вариант и модел, специално насочен към почитателите на фотографията (K Zoom). Миналата година HTC също направи крачка към тази стратегия и представи HTC One mini и HTC Max.

 

Въпреки че HTC One M8 Ace вече се появи в китайския сайт на компанията, това няма да е последният модел от One M8 линията. Според информация на 9to5google до края на годината ще видим още Plus и Advande версии. Първата ще запази металния панел на One M8, но същевременно с това ще носи и сертификат за водоустойчивост. Към момента няма информация точно колко ще бъде неговата защита, но тя по-скоро ще бъде против инцидентни поливания. В One M8 Plus няма да видим двойната камера на флагмана, но ще бъде наличен 13-мегапикселов сензор с оптична стабилизация. Източникът на 9to5google не разкрива размерите на дисплея на Plus, но споделя, че ни очаква 2К резолюция и рекордна пикселна гъстота. Това навежда на мисълта, че инчовете ще бъдат по-малко от тези, които има LG G3. Възможно е дисплеят да бъде 5 или 5.2 инча. Очаква се процесор Snapdragon 805 и 3GB оперативна памет.

 

HTC One M8 Advance ще има хардуер близък до Plus, но панелът ще бъде пластмасов. Този апарат ще бъде насочен към азиатския пазар. Очаква се новите модели да излязат в края на август или началото на септември, но със сигурност ще бъдат пуснати преди iPhone 6, допълва анонимният източник. Припомняме, че именно септември ще се появи новият модел на Apple, а тогава се очаква и Samsung да представи Galaxy Note 4. Все по-ясно се очертават два периода в годината, в които големите производители пускат сериозен хардуер. Все още ни е трудно да преценим кой е победителят от първи рунд, но явно и есенната битка ще бъде ожесточена. Какво мислите за стратегията на хардуерните производители?

Вижте сравнение между камерите на HTC One M8 и HTC One Mini 2. Мегапиксели срещу ултрапиксели.