Huawei вече разпрати покани за своето събитие в рамките на голямото изложение IFA 2018 в Берлин. На срещата, насрочена за 31 август, китайците ще покажат не нов телефон, а нов хардуер.

Това е чипсетът Kirin 980, а мястото е съвсем логично, имайки предвид, че именно в Берлин през миналото лято компанията демонстрира Kirin 970.

Тъй като дъщерната марка Honor ще има собствено събитие в немската столица, от Huawei не се очаква да ни разкрият собствени модели смартфони. Самата конференция ще бъде едва 45 минути, което означава, че няма да видим кой знае колко анонси. Но и този е достатъчен.

Що се отнася до Kirin 980, това, което знаем за него досега, е, че ще има осем ядра. Слуховете говорят за модел Cortex-A77, който би бил най-добрият вариант - до момента Cortex-A76 е най-високата версия. Графичният чип ще бъде за пръв път по собствен дизайн на Huawei и се очаква да победи актуалния Adreno 630 с цели 50 процента. Чипът ще бъде сред първите, построени по 7nm процес на TSMC. Накрая Kirin 980 ще има и нов NPU чип за приложения, свързани с изкуствен интелект.

Тагове: