Премиерата на всеки нов iPhone по традиция е съпроводена с огромни опашки пред магазините на Apple, но Huawei използва това, за да се пошегува с недостатъците на двата iPhone XS и XS Max. На прицел е капацитетът на батерията, който продължава да бледнее спрямо този на водещите Android телефони.

Ето защо китайската компания си направи забавна шега с опашката пред магазина на Apple в Сингапур. Там неин представител се появи пред тълпата с предложение да им даде нещо срещу "тежкото време и дългото чакане".

Това нещо се оказаха удобни портативни външни батерии, носещи недвусмисления надпис Here's a power bank. You'll need it. Courtesy of Huawei.

Същото се повтори и в Амстердам, където дори беше предложен модерен диван, на който да поседите и евентуално да размислите върху избора си на смартфон.

Общо 200 щастливи фенове на Apple получиха такива батерии, всяка от които на стойност 70 долара - един нелош подарък наистина. Е, това ядоса и някои клиенти на Huawei, които донякъде закономерно възроптаха защо не са те тези, които получават джаджата. Но какво пък, така Huawei отново напомни за себе си и за това, колко голямо е разнообразието на мобилния пазар днес.