2017 година определено принадлежи на онлайн видео платформите. След анонса, че Netflix, Hulu и Amazon вече имат номинации за Emmy, сега стана ясно, че дори Facebook ще се намеси в борбата за престижните награди.

Социалната мрежа разкри, че някои Live предавания също са отличени. Сред тях е Stand for Rights: A Benefit for the ACLU With Tom Hanks - тв шоу с благотворителна цел, което е номинирано за особено добро творческо постижение в интерактивна медия.

В рамките на събитието се появиха легенди на комедийната сцена като ветераните от Saturday Night Live Тина Фей, Ейми Полър и Трейси Морган, както и Том Ханкс и Алек Болдуин. Шоуто набра над 500 000 долара за най-голямата неправителствена организация за граждански права в Съединените щати. Средствата ще бъдат използвани за различни кампании като запазване на нет неутралността и борба с някои от решенията на администрацията на Доналд Тръмп.

Тазгодишното издание на наградите Emmy ще се проведе на 17 септември и за съжаление няма да бъде стриймвано нито по Facebook Live, Netflix, Hulu или Amazon. Излъчването е традиционно - по канала CBS.

 

Тагове: