Специалистите от iFixit не губят време и вече разглобиха новия Samsung Galaxy Note 7, за да преценят каква е подредбата на резервните му части и доколко лесно ще бъде да се сменят те.

Оказва се, че флагманът получава ниската оценка от едва 4 пункта по десетобалната скала, тъй като голяма част от компонентите му са напълно изолирани и закрепени така, че е невъзможно да се извадят без определени щети по телефона.

Един от основните проблеми възниква при извития екран, тъй като е почти невъзможно да смените стъклото, без същевременно да повредите дисплея. Голямото количество лепило, използвано при захващането на гърба, също прави самото отваряне трудно. Част от причината за херметическото затваряне на повечето компоненти е сертификатът IP68 за водоустойчивост на телефона. Напълно изолирани са решетката на говорителя, жакът за слушалките и отделението на S Pen стилуса.

От друга страна батерията може да бъде сменена относително лесно, без да се налага да вадите цялото дъно, но отново използването на силно лепило прави процеса труден и бавен, завършва Slash Gear.

Виж още: Nokia ще покаже първите си телефони и таблети с Android до края на годината

Тагове: