Всеки нов ъпдейт на операционната система има някакви бъгове. Това е нормално, защото софтуерът не е прост и не всичко може да се предвиди. В това се убеждават сега потребителите на iOS 10.1.1, чиито телефони страдат от неочакван проблем.

В интернет се появиха оплаквания от много собственици на iPhone, ъпдейтнали до последната версия на iOS, че батериите на техните телефони се изтощават изключително бързо. Когато батерията падне до около 20 процента от заряда, телефонът внезапно изгасва и отказва да се изключи, защото цялата батерия мистериозно се е изпразнила. Ако след това включите телефона в зарядното, батерията ще изпише заряд 20 процента само след няколко секунди. Някои потребители, изгасили телефоните си при 80 процента батерия, на сутринта не могат да ги пуснат, защото тя е напълно празна. За момента изглежда, че нито даунгрейд до iOS 10.1, нито ъпгрейд до бетата на iOS 10.2 решава проблема.  

Засега Apple не коментира ситуацията, но предвид растящия брой оплаквания очакваме скоро официален пач или поне обяснение.

Виж още: Android 7.1.1 Nougat за Nexus устройства идва на 5 декември

Тагове: