Десет години след като Polaroid спря да прави фотоапарати за моменти снимки, както и девет години след като спря да прави консумативи за тези камери, компанията представи новия 99-доларов Polaroid OneStep 2.

В наши дни Polaroid до голяма степен съществува като марка с колекция от патенти и интелектуална собственост, затова новата камера е създадена от Impossible Project - компанията, която се появява, за да запази негативите за Polaroid.

Polaroid OneStep 2 вече е на разположение за предварителна поръчка, а доставките и наличността в магазините ще се случат на 16 октомври. Тя има много малко съвременни технологични удобства. Има таймер, светкавица и можете да я заредите през USB - това е всичко. OneStep 2 върви с пакет негативи (16 броя), с осем цветни или черно-бели "I-тип" негатива.

Impossible Project ще пусне различни негативи (и новата камера) под името Polaroid Originals. В допълнение към това ще бъдат пуснати и негативи за фотоапарати като Polaroid SX-70, Spectra и оригиналният OneStep.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Инцидентът с автономната кола на Uber: какво точно се случи и какво предстои?

17 | 20.03.2018