В сряда потребителите на една от най-популярните VR платформи, Oculus Rift, съобщиха, че всичките им устройства са спрели да работят.

Проблемът е породен не от хардуерен бъг, а от наличието на изтекъл сертификат за сигурност. Това не е първи подобен случай в технологичната индустрия, след като през 2015 г. потребители на Mac (Apple) бяха принудени да преинсталират софтуера на устройствата си отново заради изтекла давност на сертификат.

Част от потребителите на Oculus са заобиколили бъга, като са върнали настройките на часовника. Това решение може да помогне в справянето с давността на сертификатите, но може и да обърка много други неща, включително и настройките в софтуера.

От компанията са реагирали достатъчно бързо и са качили ъпдейт, който да коригира недоразумението. Това се съобщава в официален туит от Oculus. Коригирането се изразява в подмяна на въпросния сертификат за сигурност и потребителите вече могат да използват VR устройствата си нормално. За щастие това бе оправено бързо, въпреки че бе засегнало много хора.

Заглавна снимка: Techradar

Тагове: