Когато използваме GPS навигационни приложения, като Waze, не се замисляме особенно за озвучаващите гласове, когато имаме нужда този тип напътствия. Тези гласове звучат някак еднообразно и изкуствено. Но социалното приложение Waze (собственост на Google) ще промени това, защото компанията е започнала партньорство с Universal Pictures, за да ни даде възможност да използваме гласовете на известни личности по време на нашите пътувания. Готино!

Първия Холивудски актьор, който записа своя глас за Waze, е комикът Кевин Харт. И както може да видите от долното видео, резултатът е много забавен. Всъщност самата идея е страхотна, защото само си представете, какви „сценарии“ могат да се развият. Например озвучаване от Арнолд Шварцнегер в ролята му на „Терминатор“, или Джим Кери като „Лъжльото“, или Крис Рок с неговия уникален майтапчийски глас, а Крис Тъкър... списъка може да бъде доста дълъг!

Възможностите са огромни и съм сигурен, че това ще направи Waze още по-предпочитано GPS приложение. Да се надяваме, че новата гласова услуга ще бъде достъпна по-скоро и най-важното ще бъде безплатна (в което се съмнявам, но все пак...).

 

 

 

А знаете ли, че Waze е вече налично и за Windows Phone устройства?