Тази година Prestigio Click & Touch, базирана на технологията на Clevetura TouchOnKeys, получи международно признание за високи постижения в иновациите и дизайна, печелейки множество награди Red Dot. Red Dot, която току-що публикува наградените продукти на 2020 г., е известна като наградите „Оскар“ в сферата на дизайнерската индустрия.

Click & Touch вече е достъпна на сайта на Red Dot и може да бъде видяна в Red Dot Design музея в Essen, където всички печеливши продукти ще бъдат изложени цяла година. Клавиатурата също така ще бъде представена и в годишния каталог на Red Dot Design2020/2021, който ще излезе през юли.

Click & Touch беше оценена от международното експертно жури не само по отношение на естетиката, но и на избраните материали, нивото на изработка, структурата на повърхността, ергономичността и функционалността. Клавиатурата е оценена като най-добрата в следните категории:

· Иновативни продукти (в категория Компютърни информационни технологии);

· Интелигентни продукти (в категория Телевизия и домашно забавление);

· Компютърни информационни технологии;

· Телевизия и домашно забавление.

Интелигентната клавиатура Prestigio е първата в света, която има тъчпад върху всички бутони и променя индустрията на традиционните устройства за начина, по който потребителите контролират своите джаджи, като го прави лесен и приятен. Click & Touch комбинира възможностите на клавиатура, тъчпад и мишка, осигурявайки автоматичен безпроблемен преход между писане и управление на курсора. Клавиатурната система разполага с функцията „интелигентно превключване“ и „разбира“ в какъв режим работи потребителят, като автоматично превключва, за да изпълнява функциите на клавиатурата и тъчпада. 

Prestigio Click & Touch е перфектна комбинация от удобство и функционалност. Устройството е технически усъвършенствано и визуално привлекателно, което прави лесно управлението на SMART телевизор, компютър, интерактивна бяла дъска, игрална конзола, таблет и дори смартфон. До 5 устройства могат да бъдат свързани едновременно към клавиатурата Click & Touch, без да е необходимо да инсталирате допълнителен софтуер. Функциите на клавиатурата могат да бъдат конфигурирани и контролирани чрез приложението Clevetura, достъпно в Google Play и в App Store.

За наградите Red Dot Design

За да оценят професионално многообразието в областта на дизайна, наградите Red Dot Design се разделят в три области: Продуктов дизайн, Марки и комуникационен дизайн и Дизайн и концепция. С повече от 18 000 участници Red Dot е един от най-големите световни конкурси за дизайн. През 1955 г. за първи път се свиква жури, за да оцени най-добрите дизайни на деня. През 90-те години проф. д-р Питър Зек, изпълнителен директор на Red Dot, разработва името и марката на наградата. Оттогава търсеното отличие Red Dot е почитан международен печат с изключително дизайнерско качество. Победителите в наградата се представят в годишните каталози, музеите и онлайн. Повече информация можете да намерите тук.

Снимки: Prestigio