Ако сте си задавали този въпрос, не сте първите. Хората в САЩ вече са помислили за това, а дори са дали и гласа си (разбира се, не всички). Survata, компания за общественото мнение, задава въпроса: „Кой изпълнителен директор на технологична компания би бил най-добър за президент?“ на 1503 американци с право за гласуване.

Най-много гласове получава Илон Мъск, изпълнителен директор на Tesla Motors и SpaceX. Можем да се съгласим с мнението, тъй като Мъск звучи като чудесен избор – човек, който иска да изпраща кораби в Космоса и да наложи електрическите автомобили. Представете си само колко ще се развие технологията, ако властта е в ръцете на този човек....

Лошата новина е, че Мъск не е роден в САЩ, а в Южна Африка, което автоматично го прави негоден за президентския пост. Вторият в подреждането няма такъв проблем – Лари Пейдж, изпълнителният директор на Google, изостава само с 3% от първото място. На трета позиция е Тим Кук, ръководителят на Apple, който събира 16%, достатъчни да задмине Джеф Безос. Основателят на Amazon дели четвъртото място с Марк Зукърбърг (12%). На последните две места са Сатя Надела, изпълнителен директор на Microsoft (6%) и Мариса Майер от Yahoo (5%).

Tesla няма да може да продава автомобилите си в Тексас